Spectacol si pragmatism

Subtitlu

duminică, 11 iunie 2006, 23:43
2 MIN
 Spectacol si pragmatism

Stadion: Commerzbank Arena, Frankfurt
Anglia: Robinson – G. Neville, R. Ferdinand, Terry, A. Cole – Beckham, Gerrard, Lampard, J. Cole (’82 – Hargreaves) – Owen (’56 – Dwining), Crouch. Antrenor: Sven Göran Eriksson.
Paraguay: Villar (‘8 – Bobadilla) – Caniza, Caceres, Gamarra, Toledo (’82 – Nu?ez) – Bonet (’68 – Cuevas), Acu?a, Paredes, Riveros – Santa Cruz, Valdez. Antrenor: Anibal Ruiz.
Cartonase galbene: Gerrard, Crouch – Valdez.
Arbitru: Marco Rodriguez (Mexic).
1-0, min. 4: Beckham centreaza dintr-o lovitura libera de la circa 40 metri, lateral stinga, mingea, stearsa cu capul de Gamarra, intrind in plasa.
Va aduceti aminte de Gica Popescu in varianta Dinamo? Dar de Hagi inainte de retragere? Cam asa au aratat simbata capitanul Gamarra si „regele” Acu?a, variantele paraguayene ale celor doua monumente fotbalistice autohtone. Daca mai plusam cu faptul ca un alt star al sud-americanilor, Santa Cruz, a fost pe teren doar cu numele, iar altul, Cardozo, a iesit din lot inainte de start, reiese de ce o posibila revelatie a turneului a fost obiect de instructie pentru una din cele mai bine cotate trupe din istoria Albionului in primul sfert de ora. Chiar daca fara Rooney atacul Angliei a fost lipsit de stralucire (la Owen s-a simtit lunga absenta din acest an, iar Crouch nu a mai repetat prestatiile din ultimele amicale), insularii au emanat forta datorita unei linii mediene in care Beckham a pasat cu precizie de microni, vedeta Gerrard a pus serios osul, nestrimbind din nas din cauza faptului ca joaca mai retras decit la Liverpool pe motive de… Lampard (ce a fost in prim-plan la suturile de la distanta) iar J. Cole a fost responsabil cu ruperile de ritm. Cu toate ca Paraguayul a dat senzatia ca echilibreaza apoi jocul, nesigurul Robinson a avut in fata un scut betonat atit de componenta fundasilor (cititi-le numele si e suficient!) cit si de mutarea lui Eriksson. Suedezul nu s-a sfiit sa joace cu un singur virf inca din minutul 56, cind J. Cole a fost mutat in centru iar Dwining a intrat mijlocas stinga. Cu haturile strinse si mai bine in zona centrala, de unde porneste tonul jocului, europenii au probat si fotbalul pragmatic, dind senzatia ca se gindesc deja la viitoarele meciuri. Nu numai la cele din grupe!

Comentarii