Spre careul de asi

miercuri, 12 martie 2003, 00:00
3 MIN
 Spre careul de asi

In sfirsit, vacanta fotbalistica s-a terminat si pentru microbistii ieseni. Amagiti cu citeva transmisii televizate, fanii fotbalului local au astazi prilejul de a-si relua drumurile regulate spre Copou, dupa mai mult de un sfert de an de pauza. Iar startul este unul pe masura dorului de fotbal „live”: o partida contind pentru sferturile de finala ale Cupei Romaniei, cu un adversar, Astra Ploiesti, care a fost marea revelatie a startului diviziei A, prahovenii invingind simbata, pe Dinamo, chiar in Stefan cel Mare, cu 3-0.
In viziunea antrenorului iesean, Marin Barbu, rezultatul obtinut in campionat de ploiesteni poate fi o sabie cu doua taisuri: „S-ar putea ca adversarii nostri sa reuseasca sa-si mentina un moral ridicat insa e la fel de probabil ca sa li se induca o stare de superioritate fata de noi”. Tehnicianul lui Poli este realist in privinta sanselor de calificare. „E normal ca Astra sa aiba prima sansa daca tinem cont fie si numai de esaloanele diferite in care evoluam. Daca reusim insa sa cistigam cu un gol diferenta, returul il abordam cu 30-35% sanse iar daca vom reusi o desprindere la doua goluri, sansele noastre trec de 50%” , a spus Barbu care a precizat ca transarea calificarii intr-un singur meci ar fi fost un lucru avantajos pentru formatiile meci, cum se intimpla in Anglia.
Gazdele au pregatit cu atentie sporita meciul de astazi, fotbalistii intrind in cantonament inca de vineri, cu o zi inainte de tentantul 8 martie. „Jucatorii nostri nu au ajuns la nivelul de a avea singuri grija de ei, asa ca trebuie ca antrenorii sa aiba grija si sa-i fereasca de tentatii” , a motivat decizia Marin Barbu.
Probleme de lot nu exista in tabara ieseana, intre cei 18 jucatori pe care se conteaza pentru acest meci nefiind prezenta doar una dintre achizitiile facute in aceasta iarna, stelistul Marius Vintila (ce a evoluat in tur la UTA), sosit abia saptamina trecuta in Copou.
In ceea ce priveste Astra, se pare ca iarna a fost de bun augur pentru trupa pregatita de Florin Marin. In ciuda unor noi neintelegeri intre fondatorii clubului si aripa „Petrom” (venita in vara in alta curte, dupa retrogradarea Petrolului) care au dus la inmormintarea ideii de infiintare a clubului Prahova, echipa a avut rezultate bune in perioada de pregatire, moralul crescind dupa startul in campionat. Ploiestenii, care au o trupa omogena, matura, au intrat in cantonament de la sfirsitul saptaminii trecute, ei urmind a ramine toata saptamina in Moldova (unde au ajuns luni, cind au innoptat la Roman) deoarece simbata evolueaza in campionat, la Piatra Neamt, cu Ceahlaul. Oaspetii anuntat ca vin in Copou la victorie, accederea in semifinalele competitiei fotbalistice interne numarul 2 fiind unul din obiectivul „gazarilor” pentru acest sezon.
Tinind cont de faptul ca Astra a refuzat propunerea ieseana de schimbare a ordinii de disputare a partidelor, impedimentul legat de starea terenului a ramas in picioare, cu toate eforturile disperate pe care angajatii RAJAC le fac pentru ca terenul sa permita disputarea partidei in conditii normale.
Formatiile probabile:
Poli – Matyas – Abalasei, Bernard, A. Ilie, Ionescu, Ivasca (Gheban) – Mitruc, Botan, Cristea – Dobrea, Pacurar.
Astra – Bratu – Petroesc, Mihart, Toporan – L. Dobre, Craciun, Todoran, Irimescu, Negoita – M. Dascalescu, Costescu.
Arbitru: M. Salomir (Cluj). Pretul unui bilet este 25 000 lei.
Celelalte sferturi: Farul – Dinamo (arbitreaza ieseanul Anton Helesteanu); FC National – CFR Cluj; FC National – CFR Cluj.
(Ovidiu MINEA)

Comentarii