Sprint final in Divizia B

joi, 14 mai 1998, 23:00
2 MIN
 Sprint final in Divizia B

Agitatul campionat al Diviziei B se apropie de sfirsit. Silit de imprejurari sa se desfasoare intr-un ritm mai mult decit alert, atit de controversata liga secunda, se pregateste sa-si puna hainele de vacanta.
In seria care "arde" pentru ieseni, prima, lucrurile sint departe de a fi clarificate, atit numele promovatei si a echipei care merge la baraj cit si cele ale retrogradatelor nefiind cunoscute desi mai sint trei etape pina la final. Multe dintre aceste necunoscute vor putea fi aflate simbata, atunci cind se disputa citeva meciuri de maxima importanta mai ales in ceea ce priveste soarta echipelor care cocheteaza cu prima liga. Derbiul seriei, FC Onesti – Astra Ploiesti, va decide, fara indoiala, soarta primelor doua locuri, in ultimele doua etape aparitia surprizelor fiind aproape exclusa (Onestiul mai are de jucat acasa cu Midia si in deplasare la Cimpina iar Astra la Braila si la Ploiesti cu Midia). Asadar, simbata, in caz de "1", elevii lui Toader Stet (care au +35 la adevar) pot pune sampania la rece, "X-ul" si "2-ul" mutind banchetul de promovare in tabara gazarilor (+34 la adevar).
Foarte agitata este si batalia din adincuri, acolo unde, cel putin teoretic, toate echipele au sanse de supravietuire. Minime sint in cazul Forestei II si a Dunarii Calarasi, ambele cu -21 la adevar, care pot ajunge maxim la -18 in cazul in care cistiga toate cele trei meciuri ramase de disputat insa este nevoie si de pasii gresiti ale altor echipe. Batalia cea mai apriga se da pentru evitarea locului 16, trei echipe (Nitramonia Fagaras, Dunarea Galati, Metalul Plopeni) aflindu-se la egalitate, cu -17 in clasamentul adevarului. Programul ultimei saptamini de fotbal din acest sezon este foarte incarcat pentru toate aceste "suferinde": Nitramonia mai are de jucat cu Poli Iasi (a), Petrolul Moinesti (d) si Precizia Sacele (a); Dunarea Galati cu Tractorul (a), Gloria Buzau (d), Rocar (a); Metalul cu Precizia (a), Tractorul (d) si Gloria (a). Calculele hirtiei arata ca plopenarii sint cei mai dezavantajati insa nimic nu este jucat.
In ceea ce o priveste pe Poli, cu -4 la adevar iesenii s-au cocotat pe un caldut loc 8, finalul sezonului fiind fara emotii pentru echipa din Dealul Copoului care in afara de meciul de simbata de la Fagaras mai are de jucat acasa cu FC Brasov (miercurea viitoare) si la Brasov, cu Metrom in ultima etapa. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii