Statuie pentru Spiridon

luni, 05 iunie 2006, 21:01
2 MIN
 Statuie pentru Spiridon

Politehnica: Pralea (Spiridon) – Velicu, Dediu 7, Chike 4, Tancau 2, Bondar 2, Mironescu 3, apoi Dimofte 9, Ciocoiu 3 (3 din 7 m), Elisei 1.
Poate si datorita zvonurilor care sustineau ca acest baraj a fost inventat pentru salvarea echipei din Oradea, existau temeri privitoare la prima evolutie a iesenilor la acest turneu de baraj. Dar moralul jucatorilor era, totusi, ridicat, pentru ca, in ultima partida directa iesenii au fost mai buni si ar fi cistigat, daca n-ar fi furati ca in codru. Presiunea mare s-a simtit la inceput, cind Bondar (care suferise, inainte de meci, o puternica indigestie, cu varsaturi) a trimis mingea in bara, iar Chike a ratat incredibil si nimic n-a mers pina cind s-a ratat o superioritate si seria ratarilor a continuat, scorul ajungind in min. 8 sa fie 6-1 pentru oradeni. Odata cu intrarea in poarta a lui Florin Spiridon s-a mai dres situatia, in conditiile in care in centrul apararii au evoluat Dimofte si Ciocoiu. Insa problema continua sa fie atacul, atita timp cit Dediu aparea foarte rar in prim plan, iar ratarile se inmulteau. Iesenii au egalat la 8 (Chike), apoi au fost din nou condusi, pentru ca Mironescu sa rateze o alta mare ocazie. Din fericire, finalul primei reprize a apartinut Politehnicii, cu un Spiridon imperial in poarta, un Dimofte, in verva, inscriind doua goluri consecutive, totul aducind la un avantaj de un gol la pauza.
Imediat dupa reluare, Ciocoiu (din 7 m), Dediu si Dimofte au adus Iasul la un avantaj de trei goluri si au rezistat pe fondul unui meci nervos, cu multe eliminari de ambele parti. Mai stapina pe sine a fost Politehnica, iesenii avind 21-17 in min. 40. Dar emotiile nu s-au incheiat, fiindca antrenorul oradean Dumitru Berbece (fost international) a impus o aparare 4^2, care a incomodat vizibil ofensiva ieseana. Doua minute mai tirziu, scorul a fost 21-20, dupa ce Elisei a ratat doua contraatacuri consecutive. Dar Spiridon a fost, din nou, salvatorul iesenilor, aparind un 7 m si citeva suturi pe contraatac si, mai cu greseli, mai cu goluri, scorul a ajuns, cu trei minute inainte de final, 29-25. Velicu a ratat, insa desprinderea decisiva si suspansul s-a mentinut pina in ultimele secunde, cind Eusebiu Tancau a fost scos de pe teren, pentru trei eliminari intr-un meci.
„Emotiile si-au spus cuvintul in prima repriza, cu toate ratarile, dar cu un Spiridon in zi de gratie, am reusit sa obtinem doua puncte pretioase”, a spus, dupa meci, antrenorul Politehnicii, Costel Schender.
A fost o victorie de bun augur, care poate fi intregita astazi, printr-un succes decisiv in fata echipei Dinamo Brasov, care a invins, ieri, cu 30-22 pe Romvag Caracal.
Sanctiuni meritate
Memoriul Politehnicii privitoare la arbitrajul partidei de pomina de la Oradea nu a ramas fara ecou pe culoarele federale. Dupa cum a confirmat presedintele Comisiei de Arbitri a FRH, Valter Dornescu, cuplul Stanescu – Harabagiu, care a oprit echipa ieseana de la o victorie meritata pe Cris, a fost oprit de la delegari pe o perioada de sase luni.

Comentarii