Steaua si stelele

marți, 16 septembrie 2008, 23:45
3 MIN
 Steaua si stelele

Ca si in meciul de aseara, nici sperantele echipei lui Marius Lacatus, in ciuda declaratiilor, nu sint foarte mari, deoarece pe stadionul Steaua vineuna dintre cele mai titrate echipe din fotbalul european, campioana Germaniei, Bayern München. N-are rost sa amintim performantele echipei de acum mai bine de 30 de ani, cu legendele Beckenbauer, Gerd Müller, Sepp Maier sau Ulli Höness (aceasta echipa a fost, totusi, in 1972, la un pas de eliminare de catre Steaua din Cupa Cupelor!), valoarea formatiei bavareze din ultimii ani fiind destul de edificatoare. In Bundesliga, daca se intimpla ca Bayern sa piarda vreo editie, eroarea este "reparata" in campionatul urmator, iar anul trecut formatia müncheneza a fost eliminata din Cupa UEFA, doar de revelatia sezonului, Zenit St. Petersburg.

Sub conducerea fostului selectioner german, Jürgen Klinsmann, Bayern a pornit un nou sezon spre culmi, atit in Bundesliga (unde deocamdata ocupa locul II dupa patru etape), cit si in Liga Campionilor, unde revine dupa o absenta de un singur sezon. Asa cum a caracterizat-o antrenorul Stelei, Marius Lacatus, Bayernul de astazi reprezinta o simbioza dintre stilul traditional, atletic, al germanilor si tehnica sud-americana si este extrem de productiva in deplasare, asa cum a dovedit-o si recenta victorie obtinuta la Köln, la un scor de forfait. Simplul fapt ca titulari incontestabili in nationala teutona, ca Lukas Podolski sau Tim Borowski, sint rezerve la echipa de club, este o dovada concludenta a fortei grupului de pe "Allianz Arena". Nemtii au sosit la Bucuresti fara patru jucatori importanti, fundasul dreapta francez Willy Sagnol, mijlocasul turc Hamit Altintop, portarul Thomas Kraft si, mai ales, "vrajitorul" francez Frank Ribéry, pe care Klinsmann il considera inca nerefacut pentru o confruntare de asemenea nivel.

In privinta Stelei, in afara unor accidentari mai vechi (Emeghara, Plesan, Golanski – toti accidentati), sau a starii de suspendare a lui Banel Nicolita (si el accidentat) a mai intervenit problema Mirel Radoi, capitanul echipei fiind inca in recuperare, dupa accidentul suferit in Feroe, cu echipa nationala. Astfel ca, in aceasta seara, vom vedea o Stea interesanta, cu partea defensiva aproape in intregime romaneasca (exceptia e portarul Zapata) si cu un compartiment ofensiv integral "latino". Modificarile in formula de echipa anuntata mai jos ar putea fi absenta lui Ovidiu Petre (daca nu va fi considerat apt de joc la ora meciului, va fi inlocuit cu Tiago Gomes), sau o eventuala titularizare a lui Bogdan Stancu, in cazul in care dificultatile de (re)aclimatizare a lui Dayro Moreno vor persista. In aceeasi situatie este si portarul Zapata, prezent, alaturi de Dayro, la meciurile nationalei columbiene in preliminariile CM 2010, dar acesta este condamnat sa apere, mai ales ca in cele doua partide ale Columbiei a fost rezerva…

In concluzie, va fi un meci cumplit de greu pentru vicecampioana Romaniei, in special pentru aparare, care va trebui, fara Radoi, sa faca fata unor jucatori "erste Klasse" ca Toni, Klose sau Schweinsteiger. Va fi, totusi, capabila Steaua de vreo minune?

Formatiile probabile

Bayern: Rensing – Lucio, Demichelis, van Buyten –  Lell, Zé Roberto,Ottl, Schweinsteinger, Lahm – Toni, Klose.

Steaua: Zapata – Ogararu, Goian, Ghionea, P. Marin – Ov. Petre, Lovin – Semedo, Toja, Dayro Moreno – Arthuro.

Arbitri: Claus Bo Larsen – Henrik Sonderby, Bill Rene Hansen (DanemarcaO

 

Lyon – Fiorentina, in direct pe Sport.ro

In aceeasi grupa, se disputa pe "Stade Gerland" partida dintre Olympique Lyon si Fiorentina, in care echipa in care Adrian Mutu va fi titular va incerca sa scoata totul in fata unei multiple campioane a Frantei in scadere fata de ultimii ani. Meciul va putea fi urmarit in direct, pe Sport.ro. Alti doi romani vor fi prezenti in meciurile de astazi din Liga Campionilor, debutantul Cristian Sapunaru (Porto) si Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev), dar cel mai interesant duel al serii are loc in Italia, intre Juventus si Zenit St. Petersburg. Iata si meciurile din celelalte trei grupe:

Grupa E: Manchester United – Villarreal, Celtic Glasgow – Aalborg

Grupa G: FC Porto – Fenerbahçe Istanbul, Dinamo Kiev – Arsenal

Grupa H: Juventus Torino – Zenit St. Petersburg, Real Madrid – BATE Borisov.

Comentarii