Steaua sufla in coasta oltenilor

luni, 23 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Steaua sufla in coasta oltenilor

In ultimul meci al etapei a X-a a Diviziei A la fotbal, Steaua a invins in Cotroceni cu scorul de 2-1 (0-0) pe FC National. Dupa o prima repriza destul de anosta, in care bancarii au fost cei care au atacat mai mult, avind doua mari ocazii, prin Radu Niculescu, Steaua a iesit din expectativa in repriza a doua, atacind pe benzile laterale, unde Florentin Dumitru si Mitrita au fost neobositi. Cu toate acestea, echipa lui Lacatus a deschis scorul prin Radu Niculescu, in min. 48, la centrarea excelenta a lui Florin Petcu. Bucuria bancarilor nu a durat decit cinci minute, Beloedici avansind in careu si punindu-si capul la contributie in urma unei lovituri libere, executata de Florentin Dumitru. Dupa egalare, FC National a incercat sa revina in atac, dar lovitura de gratie a fost data jucatorilor din Cotroceni chiar de catre propriul portar, Bogdan Vintila, care a scapat o minge usoara in fata lui Claudiu Raducanu, ajungind sa accepte ca unica solutie faultul. Acelasi Raducanu a executat penaltiul si scorul a devenit 2-1 pentru oaspeti. Pina in final, s-au mai inregistrat cite o mare ocazie de fiecare parte, prin Gigel Coman (National) si Pompiliu Stoica (Steaua).
Marius Lacatus, antrenorul lui FC National, a pus infringerea pe seama erorilor individuale ale jucatorilor proprii, fara a-l condamna prea aspru pe portarul Vintila: " Sint alaturi de Vintila, care trece printr-un moment mai greu. Acest lucru ar fi putut sa i se intimple oricarui jucator. La faza golului egalizator, nu stiu daca a fost fault si, implicit, lovitura indirecta pentru Steaua, deoarece Iordache si Dumitru s-au dus prin alunecare. Cu o singura exceptie, am intuit echipa pe care Piturca o va folosi. Am gresit doar cu Lincar, care nu a mai jucat de mult, din cauza unei accidentari. Intotdeauna ma bucur pentru rezultatele echipei Steaua, dar nu si atunci cind aceasta formatie joaca impotriva mea".
Secundul Stelei, Stefan Iovan, s-a declarat multumit de victorie, el considerind acest rezultat incurajator inaintea derbiului cu Rapid, care se va disputa duminica, in Ghencea.
In urma acestui rezultat, Steaua ocupa locul II in clasament, la un punct de Universitatea Craiova, care are 21 de puncte. Urmeaza FC Brasov (18 p), Petrolul (17 p), Dinamo, Otelul si FC Arges, cite 15 puncte. FC National ocupa locul 14 in clasament, cu 8 puncte si minus sapte la adevar, la patru puncte distanta de ocupanta locului 13, Gloria Bistrita. Ultimele doua pozitii sint ocupate de Ceahlaul Piatra Neamt ( 7 p) si Gaz Metan Medias (5 p). (Nic. G)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii