Stingem Farul?

marți, 07 noiembrie 2006, 21:55
2 MIN
 Stingem Farul?

Cu moralul zdruncinat dupa ultimele doua esecuri in campionat, Politehnica Iasi priveste meciul de astazi, de la Galati, cu Farul, din Cupa Romaniei, ca pe un bun prilej de revenire pe linia de plutire. „Pe linga faptul ca am avansa in Cupa, o victorie ne-ar prinde tare bine si din punct de vedere moral, echipa acuzind ultimele doua infringeri. Ar fi o descatusare de care avem mare nevoie inaintea finalului de tur si o reeditare a performantei din Cupa de anul trecut, cind am ajuns in sferturi”, a declarat presedintele Politehnicii, Sorin Boca. Antrenorul iesenilor, Ionut Popa, era circumspect: „Iarasi am 8 absente, un numar de care nu mai scap. Gavatorta e plecat, Branet, Bilba, Miclea si Bernard nu si-au revenit, Palimaru si Iurisniti s-au lovit cu Bistrita, iar Ciubancan face deplasarea doar ca sa iesim la numar. In aceste conditii mi-e greu sa fac o echipa puternica. Oricum, noi trebuie sa fim atenti la campionat, unde putem avea mari probleme, nu la Cupa!”
Poli a plecat la Galati ieri, dupa antrenamentul de dimineata si va reveni acasa imediat dupa meci, urmind apoi sa pregateasca celalalt duel cu Farul al saptaminii, din campionat, intilnire programata duminica, la malul Marii.
In ceea ce-i priveste pe constanteni, acestia au ginduri mari legate de Cupa Romaniei, obiectivul Farului in acest sezon fiind calificarea intr-o cupa europeana. Cum in campionat, „marinarii” gifiie, sperantele lor se leaga de competitia fotbalistica interna numarul 2, idee confirmata si ieri, in conferinta de presa de noul antrenor principal, Basarab Panduru. Farul abordeaza meciul de astazi dintr-o postura pozitiva din punct de vedere moral, cauzata de remiza obtinuta cu Timisoara in ultima etapa de campionat. In plus, socul ce apare la orice echipa atunci cind se schimba antrenorul (controversatul Panduru a devenit seful bancii tehnice, al treilea din acest sezon, dupa Momcilo Vukotic si Ion Marin) poate fi benefic. Cu toate acestea, „oaspetii” (Poli e organizatoarea partidei) sint rezervati: „Poli e o echipa buna, cu un antrenor foarte bun, asa ca trebuie sa fim foarte atenti pentru a nu ne indeparta de obiectivul stabilit la inceputul sezonului” a spus Panduru, ce nu va putea conta astazi pe Todoran, accidentat, Maxim fiind incert. Tragind linie, meciul ce se va disputa pe stadionul „Otelul” e deschis oricarui rezultat. Pretul unui bilet este 5 RON.
Formatiile probabile
Poli: Plesca – Toma, Ciobanu, Onut, Bordeanu – Buta, Saric, Tincu, Sfirlea – Onofras, Cernoch.
Farul: Vlas – Farmache, Gheara, Schiopu,Florea – Disney, Lungu, Senin, Apostol – Gurita, Moldovan
Arbitri: Augustus Constantin; Catalin Savu, Sebastian Gheorghe.

Comentarii