Stringeti rindurile!

miercuri, 24 noiembrie 2010, 00:35
3 MIN
 Stringeti rindurile!

Aflata la patru puncte de locul II, CSMU Politehnica se afla in cartile promovarii cu doua etape inainte de sfirsitul turului. In cazul in care Iasul mai acumuleaza pina la vacanta inca patru puncte, distanta pina la un loc promovabil va fi, indiferent de celelalte rezultate, de maximum cinci puncte. Acest lucru ar insemna ca echipa din Copou ar indeplini obiectivul stabilit la plecarea intempestiva in actualul sezon, cind tinta a fost ca iarna sa nu prinda CSMU la mai mult de sase puncte in spatele liniei de promovare.

Pentru a nu pierde la Sibiu si a bate UTA, ori invers, CSMU are nevoie de multa liniste in cele nici doua saptamini ramase pina la caderea cortinei. Or, din pacate pentru ieseni, tocmai de liniste nu are parte Politehnica acum!

Victoria categorica obtinuta in fata Unirii Alba Iulia nu a adus si plata salariilor pe luna octombrie, asa cum li s-a sugerat jucatorilor ca se va intimpla. Fara a incasa drepturile materiale corespunzatoare lunii trecute (care trebuiau platite cel tirziu pe 15 noiembrie), fotbalistii au inceput iarasi sa fie nemultumiti. Astfel, toate promisiunile neonorate care li s-au facut de la inceputul campionatului au revenit pe tapet, atmosfera la nivelul vestiarului deteriorindu-se iarasi. Nici la nivelul clubului lucrurile nu stau altfel, restantele salariale dinamitind un club care si asa nu excela la capitolul unitate.

Practic, salariatii CSMU sint victime colaterale ale frictiunilor aparute intre primarul Iasului, Gheorghe Nichita, si cel pe care acesta l-a uns, indirect, drept presedinte al asociatiei in cadrul caruia functioneaza clubul, Ionut Negoita.

Aparute in public in momentul in care Nichita l-a somat pe Negoita sa nu mai vireze bani spre CSMU doar sub forma de imprumut, primarul cerindu-i omului de afaceri prahovean si o marire a investitiilor la club, care sint departe de asteptari, asperitatile dintre cei doi oameni care conduc, practic, clubul au fost si ramin actuale.

Acestea sint generate si de bani, dar si de impunerea unor persoane fidele in virful clubului. Astfel, in momentul in care Negoita a venit in Iasi cu Cristi Bobar, pentru a-l unge sef la Poli pe directorul CSM Resita, Nichita a contrat cu pastrarea lui Grigore Sichitiu pina in iarna, contraatacul primarului fiind demararea unor discutii cu Paul Cazan. In ceea ce priveste banii, lucrurile ramin complicate pentru ca, atunci cind s-a batut palma intre parti, nu s-a discutat despre un aport lunar clar, ci doar despre bugetul stagional. De aceea, apar invitatii reciproce pentru platirea salariilor, iritari atunci cind Negoita incearca sa deconteze facturi legate de cazarea si masa echipei la hotelul sau, in conditiile in care Primaria nu ia in considerare cheltuielile pe care le face cu stadionul, frustrari ale patronului legate de plata singulara a unor oale sparte in comun, vezi cazul demiterii lui Ionut Popa, ori alte elemente disonante.

Indiferent de nemultumirile actuale, Nichita si Negoita trebuie sa realizeze ca, pentru a se mai putea spera la promovare, un armistitiu total de citeva zile este absolut obligatoriu. Punerea in practica a solutiei de compromis gasite de primar pentru calmarea spiritelor la vestiar, stimularea corespunzatoare a formatiei in cele doua meciuri ramase de jucat, stoparea oricaror declaratii care ar putea sa destabilizeze un club destul de subred sint conditii sine qua non pentru ca Poli sa se poata gindi la Liga I si in vacanta de iarna.

Comentarii