Sub teroarea "corsicanului"

vineri, 27 octombrie 2000, 23:00
3 MIN
 Sub teroarea "corsicanului"

Dupa ce echipa din Giulesti a ajuns la un incredibil – 5 in clasamentul adevarului, o furtuna de proportii a cuprins gruparea fotbalistica de dincolo de Podul Grant. Antrenorul Anghel Iordanescu, invinuit de "stelism" de catre infierbintatii suporteri ai lui Gigi Corsicanu’, a fost silit sa demisioneze, fara a avea sansa de a-si demonta vina chiar in partida cu Steaua. A fost adus Mircea Rednic, secundul Nae Manea a plecat si el si, in asemenea situatie, Rapidul va trebui sa infrunte Steaua, pe Ghencea. Orice ar spune, insa, Danciulescu & Co., meciurile dintre Steaua si Rapid sint derbiuri de traditie, alaturi de eternul Dinamo – Steaua si nu de azi, de ieri si de aproape 50 de ani. Indiferent de forma de moment a echipelor si de situatia lor in clasament, partidele acestea au fost intotdeauna deschise oricarui rezultat. Ca sa ma refer la primul exemplu venit in minte, in primavara anului 1974, Rapid a invins Steaua, in Giulesti, cu 2-0, desi militarii mai ocheau titlul, iar feroviarii au retrogradat in acel sezon. Acum, dupa 26 de ani si jumatate, stelistii lui Piturca stiu ca pot reveni in fruntea clasamentului dupa o eventuala victorie si vor face totul pentru a nu rata aceasta oportunitate, dar ramine de vazut ce va iesi din replica giulestenilor, obligati de a juca de acum multa vreme cu cutitul "corsicanului" la os.
Partida se va disputa miine in nocturna, de la ora 17,00, pe stadionul Ghencea si va fi transmisa in direct la TVR 1. Iata si celelalte meciuri programate in aceasta etapa:
Ceahlaul Piatra Neamt – Rocar Bucuresti (astazi, ora 15,00, Pro TV). Un nou meci de maxima incarcatura care se va disputa pe stadionul din Piatra Neamt, mai ales daca ne amintim ca "rocaristii" sint printre cei mai vehementi critici ai arbitrajelor din partidele in care ei evolueaza, iar stadionul de sub Pietricica este considerat, de catre unii, un veritabil "Kosovo".
Petrolul Ploiesti – Gloria Bistrita (astazi, ora 15,00). Excelent plasati in clasament, ploiestenii doresc sa-si consolideze pozitia, in timp ce vizitatorii din Bistrita se leagana cu speranta ca egalul obtinut la Pitesti e un semn bun.
FCM Bacau – Foresta Suceava (astazi, ora 15,00). Derby moldovenesc, cu echipa din Bacau in postura de mare favorita. Elevii lui Ghita Poenaru au ajuns, nici ei nu prea stiu cum, la -3 in clasamentul adevarului, iar forestierii, inca in grafic, privesc meciul cu mai multa liniste. Dar tocmai linistea asta poate fi periculoasa pentru gazde…
Gaz Metan Medias – Astra Ploiesti (astazi, ora 15,00). Conducatorii formatiei de pe Tirnava au declarat, recent, ca n-au abandonat lupta pentru mentinerea in prima divizie. Vom vedea astazi in ce masura. Nu va fi deloc usor pentru "metanisti", pentru ca, sa nu uitam, "astralii" au cistigat recent in Ghencea…
Otelul Galati – FC National Bucuresti (astazi, ora 15,00). Un meci extrem de important pentru echipa bancara, care, cu ocazia unei noi serii de meciuri interbucurestene, n-a reusit sa-si imbunatateasca situatia delicata din clasament… La Galati se cistiga foarte greu, dar echipa lui Lacatus nu prea are alte solutii…
Dinamo Bucuresti – FC Brasov (miine, ora 14,00, Pro TV). "Italienii" de sub Timpa au cel mai dificil prilej de a demonstra efectele tacticii oarecum meschine a antrenorului Gabi Stan. Pe Dinamo au mai cistigat Otelul si Petrolul, dar cu strategii total diferite fata de cea brasoveana.
In primul meci al etapei a XI-a, disputat ieri, la Pitesti: FC Arges Dacia – Universitatea Craiova 3-0 (3-0). Au marcat Neaga (’14), Codrea (’20) si Mara (’29). (Nic. G)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii