Tabela minte!

miercuri, 11 august 2010, 22:52
3 MIN
 Tabela minte!

Turcia: Volkan – Köybasi, Gönül, Servet, Balta –  Aurelio, Emre (’69 – Sahin) – Ham. Altintop (’69 – Sercan), Nuri (’46 – Kazim), Turan (’89 – Nihat) – Mevlüt (’46 – Tunçay). Antrenor: Guus Hiddink.

Romania: Lobont – Dananae, Tamas, Chivu (’61 – Galamaz), Rat – Cocis, Radoi, Florescu, Deac (’77 – Nicolita; ’89 – Tanase) – D. Niculae (’87 – Stancu), Bilasco (’51 – Marica). Antrenor: Razvan Lucescu.

Arbitru: Milorad Mazic (Serbia).

Cartonase galbene: Köybasi / Bilasco, Cocis

1-0, min. 82: Emre executa cu fenta un penalty acordat cu mare usurinta de arbitrul sirb.

2-0, min. 86: Turan, sut prin surprindere de la 22 metri. 

Romanii n-au mai pierdut de 45 de ani in fata turcilor, iar de atunci, jucatorii de la Bosfor si din Anatolia au facut progrese uriase. Deci, nu-i motiv de mare suparare, mai ales ca scorul in ultima partida de verificare inaintea campaniei de calificare la Campionatul European din Polonia si Ucraina conteaza mai putin. Si daca facem abstractie de scor, putem spune ca nationala Romaniei in varianta Razvan Lucescu arata cel putin mai bine decit in primavara. Pina la startul oficial al preliminariilor, de la 3 septembrie (cu Albania, la Piatra Neamt), Lucescu junior are de facut unele retusuri in toate compartimentele, insa la cum s-au miscat tricolorii pe arena din Istanbul poate ca e riscant sa spunem ca "viitorul suna bine", dar nici prea rau nu arata. Fata de meciurile din primavara, jocul s-a legat mult mai bine, apararea, sprijinita de mijlocasii defensivi, s-a descurcat de minune, ajutata si de forma slaba a osmaliilor lui Hiddink-pasa, iar pe laturile terenului, se pare ca Razvan a gasit solutia ideala cu Cocis si Deac. Mai mari bube s-au aratat in atac, pentru ca Bilasco, desi bataios si ambitios, nu rimeaza inca cu ceilalti tricolori, iar Daniel Niculae s-a aratat individualist, preferind suturi fara sanse in locul paselor la coechipieri demarcati. La capitolul suturilor, mijlocasul Florescu s-a aratat mai aproape de tinta.

Romania a dominat inceputul de partida, in care turcii s-au remarcat printr-o aparare solida, condusa de puternicul Servet. In min. 15, fundasul Gönül a fost nevoit sa respinga de pe linia portii lovitura de cap a lui Bilasco. Turcii au replicat de doua ori prin Mevlüt, iar in ultimele zece minute ale reprizei au dominat chiar copios. Repriza secunda a fost si mai saraca in ocazii de poarta, noul intrat Marica a vrut multe, dar a realizat putine, iar mijlocul tricolor parea ca stapineste situatia, in ciuda schimbarilor efectuate. Si a venit minutul 80, cind, la o neatentie in apararea tricolora, Gönül a scapat singur in careu pe partea dreapta, Cocis a intervenit elegant la minge, desi turcul era pe punctul s-o bilbiie si arbitrul sirb a acordat un penalty care n-a fost de nici un chip. Tricolorii au incercat sa replice, Florescu a tras de putin pe linga poarta, dar orice veleitati au fost stinse de sutul puternic al lui Turan, la care Lobont n-a putut interveni fiind mascat de Galamaz. Concluzia meciului: tricolorii ar fi putut cistiga la Stambul cu putina sansa, un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil, dar scorul de 2-0 pentru turci este unul mincinos!

Comentarii