Tactica falimentara

luni, 30 octombrie 2006, 22:05
3 MIN
 Tactica falimentara

Politehnica Iasi a pierdut simbata fara drept de apel meciul cu Dinamo Bucuresti, atit scorul (0-5) cit si maniera de joc (gazdele au mai avut multe ocazii mari, in timp ce Poli nu a reusit nici un sut pe poarta!) umplind de penibil o echipa ce capatase respect in campionat. Dincolo de diferentele dintre cele doua echipe (de valoare individuala a jucatorilor, de buget, organizare, etc.), dezastrul a fost generat si de tactica stabilita de antrenorul Ionut Popa, ce s-a dovedit a fi falimentara.
In majoritatea cazurilor inspirat atunci cind e vorba de a alege modulele de joc, tehnicianul iesean a gresit simbata, mizind pe sporirea numarului de fundasi centrali, sistemul de start rezultat fiind „3-5-2”. Poli nu a obtinut insa nici un rezultat benefic in urma renuntarii modelului pe care a mers pina acum, cu 4 fundasi, tot esafodajul gindit darimindu-se imediat. Lenti, cei trei fundasi, Onut, Ciobanu si Ir. Ionescu nu au reusit sa-i anihileze pe Danciulescu si Niculescu, doar neinspiratia atacantilor dinamovisti in cele 5 ocazii uriase din primul act facind ca ei sa nu marcheze. In plus, rarefiati de mobilitatea cuplului N&D, stoperii ieseni au lasat culoare largi intre ei, permitind astfel infiltrarile mijlocasilor dinamovisti, faza de la golul doi fiind sugestiva in acest sens. Aceste gauri din zona centrala s-au impletit cu lipsurile existente in zonele laterale, unde avansarile lui Buta si Bordeanu fata de rolurile jucat normal permiteau alte infiltrari ale gazdelor, uneori chiar ale fundasilor acestora, asa cum s-a intimplat la primul gol, cind Blay a centrat nestingherit. Rezultatele nule defensive obtinute prin schimbarea sistemului de joc au fost coroborate si cu jocul pe aceeasi linie a ofensivei. Dezavantajata numeric (3 contra 4), partea centrala a liniei mediane a Politehnicii a fost surclasata, teoreticul avantaj ce putea aparea pe flancuri prin urcarile lui Buta si Bordeanu fiind anulat de forma slaba a celor doi. Firesc, Cernoch si Bilba au fost simpli spectatori in duelurile cu Moti si Radu, junii „ciini” neavind nici o emotie in a-i reduce la tacere pe atacantii oaspetilor.
Cu 3-0 la pauza, actul doi a avut o relevanta minora in economia jocului, in ciuda hirjoanelor tactice ale celor doi antrenori dintre minutele 59 si 63, dupa ce Iasul mutase deja, mizind pe Onofras in locul lui Bilba. Rednic l-a introdus pe Ganea linga Niculescu si Danciulescu, ultimul fiind coborit in locul lui Denis Serban, trecut in banda, Popa a fortat, facind prima mutare logica (Tincu in locul lui Ionescu, fapt ce a dus la trecerea la sistemul 4-4-1-1, Onofras devenind mijlocas dreapta), reactia dinamovistului fiind imediata: scoaterea lui Niculescu, revenirea lui „Danciu” in atac si trecerea lui Serban in centru, Ze Kalanga aparind pe dreapta. Rezultatul a fost benefic tot gazdelor, noul cuplu de atacanti semnind verdictul unui meci in care ultimele inlocuiri au fost post pe post.
Poli-catalog
Marc (6) – a avut sanse aproape nule de a para cele 5 goluri; 5 interventii reusite.
Onut (4) – jalon.
Ciobanu (4) – lent.
Ir. Ionescu (4) – depasit des de Danciulescu.
Buta (4) – nu a avut nici aport ofensiv, nici nu a acoperit gaurile din defensiva.
Saric (4) – nervos si neclar.
Iurisniti (4) – parea o frunza in vint la mijlocul terenului.
Sfirlea (4) – depasit total.
Bordeanu (4) – situatie asemanatoare cu celalalt jucator de banda, Buta.
Cernoch (4) – nimic notabil.
Bilba (4) – a fost blocat la singura oportunitate avuta.
Onofras (4) – a caracterizat perfect penibilul echipei iesene cind a „lustruit” mingea la o faza simpla.
Tincu (4) – a alergat fara noima.
Toma (4) – nimic in plus fata de Bordeanu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii