Toata lumea nemultumita

joi, 24 noiembrie 2011, 22:41
4 MIN
 Toata lumea nemultumita

Antrenorul CSMS Iasi, Ionut Popa, a recunoscut ieri, intr-o conferinta de presa organizata la stadionul "Emil Alexandrescu" ca are mari probleme vizavi de motivarea jucatorilor inaintea partidei cu Farul Constanta, de simbata. "La Tractorul, daca intirzii trei zile salariile, e greva. Si la noi, am mari probleme in vestiar. Unii jucatori au propus chiar sa nu se faca deplasarea la Constanta. Se pling ca nu au primit salariile pe luna octombrie, ca nu au primit bonusurile pentru prezenta pe teren, ca sint dati afara din case pentru ca nu li s-au platit chiriile. Vladu chiar mi-a spus ca isi trimite familia acasa si va sta pe unde apuca. De prime nu mai vorbesc, ca acelea sint si mici si impozabile si injumatatite si se dau doar la locurile I si II. La jucatori, ca la antrenori nu s-a dat nimic de cind am venit la Iasi. E drept, trebuie sa oferi inainte de a cere, insa la ce rezultate am inregistrat, mi-e si rusine sa le cer drepturile. Oricum, nu asta este treaba mea. Eu trebuie sa antrenez echipa. Normal ar fi sa vina cineva din conducerea clubului sa vorbeasca cu ei, sa-i linisteasca, pentru a putea lucra in liniste la echipa". Prezent la conferinta, managerul CSMS, Leo Grozavu, a recunoscut informatiile: "Ne trebuie 150 000 de lei pentru salariile pe luna octombrie, la care exista o intirziere de plata de noua zile. Bonusurile pentru prezenta pe teren nu s-au acordat deloc in acest tur (n.r. – conform unei situatii pe care o avea Popa, restantele la acest capitol sint de peste 18 000 de euro), iar la chiriile apartamentelor exista mai multe restante".

Dupa ce Grozavu a declarat ieri, in "Ziarul de Iasi" ca lotul actual al CSMS este valoros, Popa si-a prezentat punctul de vedere asupra acestui subiect: "Am participat la patru campanii reusite de promovare, asa ca vorbesc din practica, nu din teorie. Campania de promovare a Iasului a fost total gresita. Nu vreau sa critic pe nimeni insa acest lot este de mijlocul clasamentului. Gafele individuale in lant ale fundasilor si lipsa de eficacitate a atacantilor spun totul. Am niste statistici care afirma ca stoperii nostri au cistigat, intr-un meci, un singur duel aerian din noua! Iar Ghiceanu nu a dat nici un gol in 500 de minute. De Bilba, ce sa mai vorbesc, ca e rupt, iar Gado e mereu accidentat. Unor jucatori le-am spus de patru ori sa nu faca fault dupa aut, iar ei faulteaza pe banda rulanta, dindu-le pe tava adversarilor lovituri libere. In conditiile acestea, indiferent de cit m-am straduit, indiferent de cit m-am chinuit, n-am reusit sa obtin rezulatele asteptate, pentru ca nu sint magician. Totusi, imi asum responsabilitatea, chiar daca nu eu am facut lotul, nu eu am pregatit echipa" a spus tehnicianul, care a acuzat si lipsa de continuitate: "In vara trecuta am adus 25 de jucatori, din care au plecat 21. Cind am plecat eu, antrenorul care a urmat (n.r. – Adrian Falub) a dat afara zece jucatori si au fost adusi alti zece. In vara, au fost dati afara mai mult de zece jucatori si au fost adusi 19. Acum, cred ca trebuie dati afara alti 14! Cine dracu’ poate sa faca echipa asa?".

Antrenorul CSMS, care a aflat in cadrul conferintei ca analiza activitatii turului va fi facuta saptamina viitoare, intr-o sedinta a Comitetului Director, a prezentat solutia pentru redresarea echipei: "Noi nu sintem Brasovul lui Dinu «Vama» sau Razvan Lucescu sa promovam din prima. Acum, avem 31 de jucatori in lot. Noua ne trebuie calitate, nu cantitate. Trebuie adusi cinci-sase jucatori de valoare, facuta o pregatire buna de iarna, acasa, pentru a se face economii, si asigurat un climat normal la vestiar. Saptamina viitoare, la Comitetul Director, trebuie discutat limpede. Jumatate de ora, patru zile, dormim pe acolo, ca in Parlament, cind terminam sedinta trebuie sa se stie clar ce trebuie facut cu echipa asta. Asa cum e acum, cind suporterii sint nemultumiti, primarul e foarte suparat, Comitetul Director – suparat, femeile de la cantina, magazinerul sint suparati, toata lumea din club e suparata, lucrurile nu au cum sa mearga".

Ionut Popa s-a referit si la accidentarile in lant aparute la echipa pe parcursul turului: "La Constanta nu pot conta pe cei trei accidentati mai vechi, Orac, Vatavu si Avramia, dar si pe Gado si Florea. Ultimul, care se plinge ca nu a avut sanse, s-a accidentat iarasi. Sa nu va surprinda ca o sa apara unele declaratii ale unora cum ca echipa ar fi avut 18 puncte avans fata de locul doi daca jucau ei! In plus, Badic este suspendat, iar Onofras are si el sanse mici de a evolua. Am discutat cu doctorul si mi-a spus ca i-a fost frica de faptul ca se va ajunge aici pentru ca nu avem vitaminizare, organismul nu are sustinere la efort".

Pentru meciul de la Constanta, CSMS nu va mai pleca spre Litoral cu doua zile inainte de partida, asa cum s-a intimplat la deplasarea trecuta, ci vineri, in preziua jocului.

Comentarii