Trei judoka de aur

luni, 05 iunie 2000, 23:00
2 MIN
 Trei judoka de aur

La sfirsitul saptaminii trecute s-au desfasurat la Baia Mare finalele campionatelor nationale de judo pentru juniori III. Cum este vorba despre cei mai mici dintre juniori, ambitiile au fost foarte mari. Judoka de la CSS Unirea Iasi nu s-au dezmintit nici de aceasta data, reusind sa cucereasca 7 medalii.
Anca Vieru (57 kg), Gabriel Maximciuc (55 kg) si Daniel Ciulacu (plus 66 kg) au cistigat categoriile de greutate in cadrul carora au concurat, intorcindu-se acasa cu medaliile de campion. CSS Unirea a mai obtinut un loc doi, prin Daniel Peste (60 kg) si trei medalii de bronz, prin Mihaela Andrioaie (plus 63 kg), Irina Nistor (32 kg) si Irinel Bordeanu (55 kg).
Iesenii au dominat intrecerea, o dovada in acest sens fiind alte 6 clasari in primii 8, reusite de Mihaela Pitea (63 kg), Andreea Nistor (36 kg), Radu Apostol (46 kg), Razvan Curelariu (55 kg), Roxana Moise (32 kg) si Florin Burlacu (32 kg). Primii patru s-au clasat pe locul 5, iar ceilalti doi pe pozitia a VII-a.
"Rezultatele sint bune, trei titluri nationale reprezentind destul de mult. Si de aceasta data am mers la concurs pe baza de imprumuturi de la parinti, insa acest lucru este ceva obisnuit de acum", ne-a spus directorul CSS Unirea, Viorel Hudac. Acesta ne-a mai precizat ca Sergiu Pintilii si Anca Vieru vor participa in aceasta luna la un concurs de Cupa Mondiala la Gyor, in Ungaria, iar juniorii mari Dumitru Rusu si Stefan Miron la un concurs la Kaliningrad (Rusia), contind pentru calificarea la Campionatul Mondial.
Si cum la victorii o parte din merite revine si antrenorilor, vom mentiona numele celor care s-au ocupat de pregatirea proaspetilor medaliati: Ioan Moraru, Florin Grosu, Mihai Pascal, Elena Dimitriu, Mihaela Budaca, Angelica Budaca si Iulian Perdun. (D.SIMION)

Comentarii