Un iesean la portile Londrei

miercuri, 23 noiembrie 2011, 23:11
2 MIN
 Un iesean la portile Londrei

– Vladut, felicitari! Cum ai ajuns sa fii al doilea sportiv al Europei la categoria ta de virsta?

– Destul de greu. In primul rind, din cauza conditiilor in care am facut deplasarea. Cu tot cu escala la Viena si cu timpul de asteptare, am facut 28 de ore de la Bucuresti la Moscova! Dupa aceea, am mai zburat cinci ore pina la Tiumen. Am ajuns frint acolo, am dormit de la ora opt seara pina a doua zi la 11! De aceea, optimismul cu care plecasem acasa se mai diminuase. Tonusul pozitiv mi-a revenit a doua zi, cind am vazut foile de concurs si am vazut ca ma voi lupta cu sportivi pe care-i mai batusem si alta data. Atunci am fost sigur ca voi lua o medalie, gindindu-ma chiar la cea de aur.

– Ai avut ceva emotii pina in finala?

– In primele meciuri, am trecut fara probleme de polonezul Rudnicki si de belgianul Harmegnies. Apoi, l-am intilnit pe bulgarul Marinkov. Desi stiam ca pot sa-l bat, mi-a fost putin teama sa nu gresesc si sa ratez finala. A iesit insa bine si am ajuns sa lupt pentru titlul european cu rusul Prokin.

– Meci la care, din cite s-a spus, au existat probleme de arbitraj.

– Ma asteptam la asa ceva, mai ales ca Prokin este originar chiar din Tiumen. Eu consider ca arbitrii au gresit, insa lucrurile nu mai pot fi schimbate acum. Ma multumesc cu medalia de argint, desi cred ca puteam intoarce soarta partidei, deoarece eu lupt mai bine cind sint condus.

– Ce-ai facut cind ai venit acasa?

– In afara de a vorbi cu cei apropiati, care m-au felicitat, am pus accentul pe odihna! Drumul de intoarcere a fost la fel de obositor. Am plecat la ora 5 in Rusia si am ajuns a doua zi, la ora 3, ora Romaniei. Tinind cont si de consumul din concurs, am ajuns epuizat.

– Nu ai insa prea mult timp pentru odihna.

– Intr-adevar. Luni trebuie sa fiu la Oradea, apoi ma mut in Asia pentru trei saptamini. In perioada 29 noiembrie – 19 decembrie voi participa la o etapa de Cupa Mondiala, in Coreea, la un Grand Slam, in Japonia si la un Grand Prix, in China.

– Ai putea sa obtii viza pentru Olimpiada de anul viitor in urma acestor concursuri?

– Chiar daca va fi foarte dificil, acesta este obiectivul meu. Acum, sint pe locul XXII in topul categoriei, iar la Londra merg 22 de sportivi plus primii doi de sub linie, din fiecare continent. Pentru a fi sigur ca voi participa la Olimpiada mi-ar mai trebui 120 de puncte. Asta inseamna un bronz la Grand Slam sau un loc V la Cupa Mondiala. Bine, mai sint si alte concursuri in primele patru luni ale anului viitor in care se poate puncta, insa eu mi-as dori ca de sarbatorile de iarna sa fiu linistit, sa nu mai am nevoie de concursurile din 2012, cind presiunea va fi si mai mare.

Comentarii