Un nou inceput

luni, 12 ianuarie 2009, 21:43
3 MIN
 Un nou inceput

Vacanta Politehnicii Iasi a luat sfirsit aseara, cind a fost programata reunirea lotului. Principala noutate a fost absenta lui Ionut Popa care, prin intermediul fiicei sale, Medamira, aflata in Iasi, si-a depus ieri, in jurul prinzului, demisia din functia de antrenor principal, motivul principal invocat fiind instabilitatea financiara a clubului. In ciuda faptului ca Bogdan Onut, capitanul echipei, dar si alti fotbalisti au declarat ca vor incerca sa-l faca pe tehnician sa se razgindeasca, iar circa 50 de fani ai Politehnicii prezenti la stadion au scandat numele lui Popa, presedintele Sorin Boca a lasat sa se inteleaga ca mariajul dintre parti a ajuns la final: "Am incercat duminica sa-l faca sa se razgindeasca, spunindu-i ca problemele financiare ar putea fi rezolvate, insa nu am reusit. Demisia dumnealui va fi inaintata Consiliului de Administratie. Din respect pentru domnul Popa nu am cautat pina acum nici un alt antrenor. De marti insa, vom face acest lucru, echipa urmind sa plece in cantonament cu un antrenor principal. Personal, imi pare rau de faptul ca domnul Popa, cu care am colaborat bine si foarte bine, a plecat, deoarece, in cei patru ani si jumatate in care a stat la Iasi, a obtinut rezultate remarcabile, tinind cont de conditiile financiare in care a lucrat. Cred ca si jucatorii il regreta, desi unii, care nu au jucat prea mult, s-ar putea bucura. Altii, in schimb, sint foarte tristi". Seful executivului iesean a precizat si planurile imediate ale clubului: "Vrem ca in citeva zile sa achitam salariile jucatorilor pe luna noiembrie, pentru ca ei sa plece mai linistiti in cantonament. Apoi, sa nu depasim prea mult plata salariilor pe luna decembrie, termenul contractual de achitare fiind 15 ianuarie. Pina vom pleca in cantonament, perioada exacta urmind a fi stabilita in zilele urmatoare, vor sosi la probe doi tineri jucatori argentinieni, un fundas dreapta si un atacant, urmind ca apoi sa cautam alte solutii pentru intarirea lotului. Cert este ca vom aduce doar jucatori liberi de contract. In plus, vom incerca sa promovam si citiva jucatori de la Poli II". Boca a anuntat drept sigure plecarile lui Naidin, al carui contract a expirat luna trecuta, si Ionut Stancu, ce a trecut la Pandurii Tirgu Jiu, punerea pe lista de transferuri a lui Lamine, Mijin si Paruolo, cu totii absenti ieri, si a spus ca jucatorii care nu mai vor sa ramina in Copou trebuie sa anunte acest lucru pina la sfirsitul saptaminii: "In zilele urmatoare, le vom propune jucatorilor citeva variante de reducere a cheltuielilor. Cine nu va fi de acord ori cine nu crede ca putem sa evitam retrogradarea e liber sa plece. Trebuie doar sa ne anunte intentiile lor pina la plecarea in cantonament, ce e prevazuta pina la sfirsitul saptaminii".

 

Dintre fotbalisti, Bogdan Onut si Romulus Miclea au lasat sa se inteleaga ca ar fi acord cu o diminuare a contractelor, in ipoteza intocmirii unui plan concret de redresare financiara. "Eu nu am retrogradat nici o data in cariera, asa ca imi doresc enorm sa nu mi se intimple acest lucru si la Iasi. Pentru aceasta, sint dispus si la sacrificii financiare. Personal imi doresc ca si domnul Popa sa ramina alaturi de noi Chiar il voi suna in acest sens" a spus Onut, care, glumind, a gasit variantele ideale pentru inlocuirea lui Popa: "Capello ori Ranieri!".

Cu ei defilam

Lotul prezent ieri la reunire a fost compus din Branet, Plesca, Marc, Oghinciuc, Balan; Buta, Onut, L. Munteanu, Kalai, Ilie, Pecnik, Tirlea, Straton (revenit de la Petrolul Ploiesti), Apetroaie (fundas dreapta, Poli II); Gavatorta, Milea, Cr. Bratu, Bersnjak, Miclea, Sfirlea, Oprea; Bilba, Tanasa, Palimaru (revenit de la Petrolul Ploiesti). Boca a anuntat ca Balan si Tirlea vor juca la Poli II. Viveiros era asteptat ieri noapte iar Ignatov si Montiel si-au anuntat sosirile pe 14 ianuarie. Primul antrenament al anului a constat intr-o scurta alergare, coordonata de colaboratorii lui Popa din tur, Narcis Ciocirlan si Ioan Cimpeanu, cei care vor conduce echipa pina la clarificarea componentei bancii tehnice

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii