Unire pentru scrima

joi, 07 februarie 2008, 22:27
2 MIN
 Unire pentru scrima

Dupa ce a incheiat un protocol de colaborare cu CS Politehnica care priveste echipa feminina de sah senioare, CS CFR Iasi se pregateste de un nou acord cu cealalta grupare sportiva de calibru din Iasi, CSM. La mijloc este sectia de scrima, una care de ani buni produce valori pe banda rulanta dar pe care nu le poate tine cind acestea ajung la virsta majoratului, exemplele fiind multiple daca ne referim aici la Zalomir, Lupeica, Marcea, Sireteanu, Hinceanu etc.

"Protocolul pe care vrem sa-l incheiem cu CSM vizeaza sectia de scrima, respectiv echipa de fete plus Tiberiu Dolniceanu de la baieti.", ne-a declarat Radu Pipa, presedintele CS CFR, despre intelegerea care are in vedere mentinerea la Iasi a tinerilor sperante din acest sport, in special Elena Munteanu (bronz la Mondialele de juniori si cea mai de perspectiva scrimera din tara) si Tiberiu Dolniceanu (dublu medaliat european de juniori), sportivi pregatiti de antrenorul emerit Iulian Bituca.

Confirmarea discutiilor pe aceasta tema a venit si din partea directorului CSM, Adrian Poeana, care a precizat ca mai sint de pus la punct citeva detalii.

"Vom discuta in amanunt aceasta colaborare in perioada imediat urmatoare. Este un parteneriat care ne ajuta sa ne mentinem valorile aproape pentru ca Dinamo si Steaua umbla de ceva vreme dupa acesti sportivi asa cum umbla si dupa virfurile din canotaj sau box. Trebuie sa avem ce le oferi acestor sportivi pentru ca putem pati ca in cazurile lui Marcea, Sireteanu si Hinceanu, cind au plecat fara acordul nostru pe baza unui paragraf din regulament care vorbeste de transferuri in interes national.", spune Poeana, care a precizat ca a salvat pina acum situatia pe baza unui parteneriat incheiat cu Steaua in sensul in care atit Munteanu cit si Dolniceanu puncteaza cu dubla legitimare (CSM – Steaua) in competitiile individuale si doar pentru CSM Iasi in competitiile pe echipe.

"Acest parteneriat functioneaza si in 2008 si este unul convenabil pentru noi pentru ca sportivii participa la multe competitii cu fonduri de la Steaua. Asta in conditiile in care bugetul nostru este destul de limitat.", a mai completat Poeana.

In alta ordine de idei, CS CFR Iasi a primit deja confirmarea organizarii turneului de tenis masculin Futures din Circuitul Romaniei. "Am primit confirmarea de la FR Tenis in ceea ce priveste acordarea drepturilor de organizare a turneului programat in perioada 24 mai – 5 iunie. Noi punem baza la dispozitie si vom asigura cheltuielile legate de organizare iar Fundatia Sportului Iesean va acorda fondul de premiere in valoare de 10.000 euro.", spune Radu Pipa, presedintele clubului care trage tare sa termine amenajarile la baza sportiva de la gara.

Daca pina acum au fost puse la punct doua terenuri, altele doua vor intra in lucru incepind de luni astfel incit lucrarile sa fie finalizate pina la ora de start a turneului.

Comentarii