Valoarea peste daruire

luni, 13 martie 2006, 21:46
4 MIN
 Valoarea peste daruire

Politehnica Iasi a debutat cu stingul in returul diviziei A de fotbal, diferentele mari existente fata de Politehnica Timisoara la mai toate capitolele (valoarea inidivudala a jucatorilor, bugete, organizare, sustinere, etc.), neputind fi anihilate de avantajul terenului propriu si daruire. Oaspetii au cistigat la limita la finele unui meci in care raportul ocaziilor de gol a fost relativ egal, mentiunea foarte importanta fiind insa legata de claritatea oportunitatilor: 4 situatii de unu la unu pentru oaspeti in comparatie cu faptul ca iesenii i-au dat cele mai mari emotii lui M. Popa dupa suturi de la distanta ori pe linga tinta.
Din punct de vedere tactic, antrenorul gazdelor, Ionut Popa a fost silit sa modifice sistemul de joc datorita fortei adversarului. Astfel, in locul modulelor utilizate in tur, „4-1-4-1” ori „4-4-2”, iesenii au utilizat in premiera un dispozitiv „4-2-3-1”. Motivatia e legata de incercarea de blocare a „piramidei” „4-3-2-1” aleasa de managerul „violetilor”, Gheorghe Hagi.
Sa intram mai in amanunt. Fundasii laterali au fost scutiti de responsabilitati ofensive, avind drept sarcina de baza blocarea volantilor Balace si Simek, ultimul inlocuit de Constantinescu. Daca Bordeanu, pe stinga, a facut, ce-i drept cu greu, fata, Ciobanu nu s-a adaptat cu noul rol, de fundas lateral, el fiind pus in dificultate de viteza lui Balace, ce s-a simtit mult mai bine pe terenul greu. Diferenta de viteza si forta decisiva in economia partidei a aparut insa in centru, acolo unde Bernard, insuficient sprijinit de Onut, a patimit din greu datorita formei bune a lui Mansour, autorul unicului gol al partidei. Atacantii timisoreni au avut o evolutie buna si datorita faptului ca au avut suficienta materie prima la dispozitie, tandemul Plesan – Alin Stoica invingind in duelul cu Iurisniti si Gavatorta, cei doi inchizatori aruncati in lupta de Ionut Popa special pentru taierea fluentei constructiei adversarilor. In ceea ce priveste ofensiva gazdelor, in conditiile in care o alta surpriza incercata de Ionut Popa, Tincu, plasat in spatele virfului, a fost prada usoara pentru Ovidiu Petre, elanul fiind anihilat de experienta, aceasta s-a axat in special pe flancuri. Tinind cont de faptul ca Cernoch a reusit sa-i determine pe stoperii Mc Kain si Cinu sa stea aproape mereu lipiti de el, Onofras si Arhire au avut de citeva ori posibilitatea sa actioneze in pozitii de unu la unu. Dupa un inceput bun insa, cind Olah in special, a avut dificultati, oaspetii au reusit sa echilibreze, iesenii amenintind poarta lui M. Popa in actul doi doar cu suturi de la distanta.
Si mutatiile efectuate de cei doi antrenori pe parcursul meciului au fost interesante. In afara faptului ca Plesan si Stoica, ori Onofras si Arhire au schimbat zonele in care actionau, modificari au aparut abia dupa doua rocade post pe post, Tincu – Rednic, Simek – Constantinescu. Primul a mutat Hagi, fostul jucator exclusiv ofensiv aratindu-si si fata de tehnician pragmatic. Astfel, in minutul 67, „Regele” a sacrificat unicul virf de meserie pe care-l avea, Mansour, introducind un inchizator, Naidin, situatie care l-a dus pe liliputanul Alin Stoica in postura de virf! Acest lucru nu a durat prea mult, Plesan ajungind cel mai avansat jucator timisorean dupa ce Stoica a iesit de pe teren. Popa a replicat cu inlocuiri post pe post insa si cu aruncarea lui Onut in avanposturi, pentru specularea faptului ca, pe final, constructia, ingreunata de teren, lasase locul aruncarii mingii direct spre careul advers. Pina la urma, „conservantul” presarat de Hagi a dat rezultate, gazdele nereusind sa le dea banatenilor peste nasurile „cirne” etalate in Moldova.
Daca esecul de simbata poate fi incadrat in grupa rezultatelor oarecum asteptate, pentru gruparea din Copou urmeaza doua partide foarte importante pentru evitarea alunecarii spre adincuri, cu Otelul, la Galati si acasa, cu Pandurii Tirgu Jiu. Atentie!
Poli pleaca din Iasi
Starea vremii a dat iarasi peste cap pregatirea Politehnicii. Ieri, dupa antrenamentul efectuat cu chiu cu vai, sefii clubului au inceput sa caute solutii pentru ca echipa sa se poata antrena in conditii normale. Foarte probabil, jucatorii ieseni vor pleca miine din Copou intr-un oras in care sa existe terenuri bune pentru sedintele de pregatire. Surse din cadrul clubului sustin ca decizia plecarii din oras cu citeva zile mai devreme se aplica indiferent de starea vremii, pentru „protejarea echipei” in perspectiva meciului de vineri, de la Galati.
Poli-catalog
Branet (7) – la gol a fost devansat de Mansour; in schimb a avut citeva interventii miraculoase atunci cind i-a avut in fata doar pe Mansour (’12), Simek (’47), Constantinescu (’70), Izvoranu (’83).
Ciobanu (5) – neadaptat cu rolul de fundas dreapta, a avut dificultati (mai ales in start) cu Balace, viteza timisoreanului invingind gabaritul ieseanului.
Bernard (5) – a fost depasit cu regularitate de Mansour, in special in prima repriza.
Onut (5) – nu a reusit sa-l ajute prea mult pe Bernard prin dublaj, a fost si el depasit de Mansour la lovitura de cap a senegalezului ce a semnat victoria.
Bordeanu (5,5) – i-a facut fata lui Simek insa a avut dificultati cu Constantinescu.
Gavatorta (5,5) – sub randamentul din pregatiri.
Iurisniti (5,5) – a muncit mult, fara claritatea asteptata.
Arhire (5) – start furibund, pierdere de turatie pe parcurs.
Tincu (5) – depasit de miza, a pierdut duelul cu Ov. Petre.
Onofras (5,5) – citeva raiduri periculoase
Cernoch (6) – s-a luptat din greu cu puternicii stoperi adversi, trimitind doua suturi foarte periculoase.
Rednic (5) – nu a adus nimic nou.
Miclea (5) – idem Rednic.
Ciubancan a intrat in minutul 86.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii