Vin europenii la Iasi

sâmbătă, 19 noiembrie 2005, 00:00
3 MIN
 Vin europenii la Iasi

Dupa atitea partide cu miza in care s-au luptat la singe pentru victorie, baschetbalistii de la CSM Iasi au programat astazi un altfel de joc. Presiunea nu mai e aceeasi ci doar ambitiile vor fi puse in miscare in conditiile in care adversarul se numeste Asesoft Ploiesti. Burlacu, Nwosu, Krasic, Carutasu, Ocokoljic, Avlijas, Apostol, Szijarto, iata tot atitea nume cu greutate care astazi calca taraflexul din Polivalenta pentru una dintre cele mai asteptate partide din campionat. Cistigatoare a FIBA Europe Cup in primavara acestui an si participanta acum in EuroCup, formatia prahoveana vine la Iasi din postura de mare favorita dupa ce s-a calit din plin in dispute europene de prim rang si dupa ce in campionat n-a cunoscut infringerea, daca excludem experimentul de la Cluj unde a pierdut la masa verde din dorinta de a-si omogeniza echipa pentru Europa. „Pentru noi este o partida normala de campionat in care tintim victoria. Probabil ca gazdele vor incerca sa dea totul pentru a forta un rezultat bun.” – spune jucatorul nascut si crescut la Iasi, Catalin Burlacu, care nu se asteapta la nici o surpriza. Realist se arata si antrenorul gazdelor, Paul Paveliuc, care ar vrea ca baietii lui sa scoata tot ce se poate din acest joc extrem de dificil. Si daca oaspetii antrenati de Mladen Jojic si-au anuntat prezenta in formatie completa, ceva semne de intrebare ridica lotul gazdelor, din cauza unor accidentari. Anghel si Nanescu (care a si lipsit etapa trecuta) au probleme la genunchi dar vor intra pe teren, in vreme suspiciuni se leaga de prezenta lui Mladenovic, care este chinuit de o batatura la picior.
Celelalte partide ale etapei a IX-a: Gaz Metan Medias – Poli-Carbochim Cluj, CSM Oradea – Rapid Bucuresti, CSU Brasov – Dinamo-Erbasu Bucuresti, Elba Timisoara – CSU Sibiu (se joaca luni) si West Petrom Arad – Muresul Tg. Mures. BCM Pitesti sta. (Lucian M.)
Loturile celor doua echipe
CSM Iasi: Dejan Mladenovic (sirb, fundas, 1.83 m, 20 ani), Silviu Lupusavei (fundas, 1.82 m, 24 ani), Andrei Badila (fundas, 1.83 m, 21 ani), Razvan Calinescu (fundas, 1.84 m, 21 ani), Viorel Nanescu (fundas-extrema, 1.97 m, 25 ani), Florin Moscalu (extrema, 1.98 m, 23 ani), Cristian Murgoci (extrema-pivot, 2.02 m, 28 ani), Andrei Moldovanu (extrema-pivot, 1.98 m, 20 ani), Ljubodrag Bogavac (sirb, pivot, 2.04 m, 29 ani), Alexander Lobanov (moldovean, pivot, 2.05 m, 26 ani), Dumitru Anghel (pivot, 2.08 m, 33 ani).
Antrenori: Paul Paveliuc, Radu Boisteanu si Costel Moscalu.
Asesoft Ploiesti: Sasa Ocokolijc (sirb, fundas, 1.84 m, 29 ani), Adrian Blidaru (fundas, 1.84 m, 20 ani), Levente Szijarto (fundas-extrema, 1.92 m, 22 ani), Ivan Krasic (sirb, fundas-extrema, 2.01 m, 32 ani), Alexander Avlijas (bosniac, fundas-extrema, 1.98 m, 33 ani), Sorin Hartman (extrema, 1.96 m, 28 ani), Rares Apostol (extrema-pivot, 2.00 m, 27 ani), Catalin Burlacu (pivot 2.09 m, 28 ani), Virgil Carutasu (pivot, 2.04 m, 29 ani), Julius Nwosu (nigerian, pivot, 2.07 m, 34 ani).
Antrenori: Mladen Jojic si Virgil Miulescu.
Arbitri: Laszlo Bukuresti, Viorel Constantinescu si Cosmin Prisca.
Observator: Marian Oprea.
Cu gindul la Dej
O echipa decimata. Asa arata astazi la Bucuresti formatia ieseana de baschet feminin pentru partida cu ocupanta locului trei, Sportul Studentesc. Practic, din echipa tip cu care National a inceput sezonul doar o singura jucatoare a ramas in picioare, capitanul Sorana Gavrilescu. Monica Ciobanu a parasit echipa, la Camelia Gradinaru s-a renuntat iar Claudia Pinzaru si Laura Straciuc sint accidentate. Prima la un antrenament desfasurat zilele trecute iar cealalta la partida din etapa precedenta. Asa ca presedintele-antrenor Marius Cosoi are la dispozitie doar sase jucatoare care incearca sa faca fata iuresului gazda, o echipa care pina saptamina trecuta nu cunoscuse infringerea. Constiente de faptul ca n-au nici o sansa, iesencele sint preocupate mai mult de deznodamintul partidei de la Dej. Un succes al oradencelor lasa deschisa larg usa celor de la National pentru evitarea ultimului loc si implicit a retrogradarii, pe cind o victorie a Somesului poate decide prematur situatia din subsolul clasamentului. Ar mai fi de luat in calcul si zvonurile conform carora nimeni nu va retrograda insa „paza buna trece primejdia rea”.
Celelalte partide ale penultimei etape: ICIM Arad – Biandra Tirgoviste, U BT Cluj – Rapid Bucuresti, Magic Sibiu – CET Govora, Somes Dej – CSU Oradea. Olimpia Bucuresti sta. (L.M.)

Comentarii