Vremea s-a intors impotriva sportului

sâmbătă, 24 ianuarie 2004, 00:00
3 MIN
 Vremea s-a intors impotriva sportului

VOLEI FEMININ, DIVIZIA A. Voleibalistele de la Penicilina Iasi ar fi trebuit sa intilneasca astazi, pe propriul teren, pe Stiinta Bacau, intr-un meci contind pentru etapa a doua din faza secunda a campionatului Diviziei A. Capriciile vremii au facut, insa, imposibila deplasarea echipeie bacauane la Iasi, drumurile dintre cele doua orase fiind blocate din cauza vintului puternic si a caderilor abundente de zapada. Initial se hotarise ca meciul sa fie aminat cu citeva ore, urmind a avea loc tot astazi, dar de la ora 17.00 in loc de 10.00. Dupa ce meteorologii au anuntat, insa, ca nu sint sanse ca vremea sa se imbunatateasca, iar posibilitatea ca voleibalistele bacauance sa ajunga la Iasi este infima, federatia de specialitate a fost de acord ca jocul sa fie aminat pentru o data ce va fi anuntata ulterior. (ICT)
HANDBAL MASCULIN. Desi ieri trebuiau sa joace doua partide amicale cu campionii de la Fibrex Savinesti, handbalistii de la Politehnica s-a multumit doar cu antrenamentele, dupa ce nemtenii au fost opriti de politisti sa paraseasca orasul din cauza viscolului. „Am fost sunat de dimineata de cei de la Piatra Neamt, care s-au pregatit sa vina la Iasi dar au fost impiedicati de politisti. Imi pare rau ca nu s-a mai jucat pentru ca erau doua partide extrem de utile pentru noi.” – a declarat antrenorul Cornel Badulescu, care inca nu stie ce amicale va mai jucam dar isi doreste acest lucru. In conditiile in care sezonul se reia pe 5 februarie odata cu turneul de la Sighisoara, studentii ar mai avea timp pentru jocuri de pregatire doar saptamina viitoare. Daca CSM Medgidia (liderul seriei Est din Divizia A) s-a oferit initial sa vina la Iasi pentru marti si miercuri dar n-a mai confirmat deplasarea, n-ar fi exclus ca iesenii sa joace totusi saptamina viitoare doua partide internationale cu Olimpus Chisinau, conducatorii celor doua grupari urmind sa cada la invoiala asupra datei de disputare a intilnirilor. (L.M.)
BASCHET MASCULIN. Desi marea majoritate a competitiilor sportive de la acest sfirsit de saptamina (amicale sau oficiale) s-au contramandat, baschetbalistii de la Universitatea „Petre Andrei” vor juca cele doua jocuri de pregatire cu Agro Chisinau, moldovenii lui Sestopal anuntind ca vor face deplasarea la Iasi cu trenul. Cel putin, la ora actuala, baschetbalistii basarabeni anuntasera ca vor sosi la Iasi. Initial, primul meci se aminase pentru ora 18,00, din cauza unor activitati cu caracter politic programate la Sala Polivalenta. Intrucit vremea a indraznit sa strice si socotelile politicienilor, s-a hotarit ca meciul sa inceapa la ora 12,00, cum se stabilise initial. Cea de-a doua intilnire ramine sa se dispute duminica, de la ora 10.00. (L.M.)
FOTBAL. Daca ieri, in Iasi, viscolul crea oricarei persoane mari dificultati de mentinere a echilbrului, fotbalistii de la Poli, aflati in cantonament la Vatra Dornei, au urmat programul de pregatire planificat initial. „Cred ca sintem strategi buni. Am ales foarte bine momentul de plecare in cantonament”, a glumit presedintele liderului B1, Marius Stan, care a precizat ca „aici fiind depresiune, vintul nu bate foarte tare, asa cum am inteles ca se intimpla in Iasi. Este foarte frig, sub minus10 grade, insa acest lucru nu ne da programul peste cap”. Antrenorii Vasile Simionas, Narcis Ciocirlan si Ioan Cimpeanu programeaza zilnic doua sedinte de pregatire, una de alergari, dimineata, si alta la sala de forta, dupa amiaza. Singurul jucator care se pregateste separat este ploiesteanul Bitica, ce a venit in Copou accidentat, dupa ce a suferit o entorsa la un meci de sala. Primul amical al anului pentru Poli este prevazut a se disputa astazi, de la ora 12,00, cind moldovenii vor primi replica Gloriei Bistrita. Dupa toate probabilitatile ambele echipe vor folosi jucatorii al caror potential trebuie testat, potentialii titulari urmind a fi menajati. (Ovidiu MINEA)

Comentarii