Varujan Vosganian s-a trezit din amorţire taman în anul electoral

100 de parlamentari cer premierului Cioloş bani pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş

vineri, 25 martie 2016, 16:10
2 MIN
 100 de parlamentari cer premierului Cioloş bani pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş

Iniţiativa acestei scrisori deschise aparţine senatorului ALDE de Iaşi Varujan Vosganian 

Aproape 100 de parlamentari din Regiunea de Nord-Est au solicitat o audienţă la premierul Dacian Cioloş. Prin intermediul unei scrisori deschise, semnată de 79 de deputaţi şi senatori, dintre care 16 sunt de la Iaşi, parlamentarii cer primului ministrului să prezinte stadiul proiectului autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş. „Vă soli­cităm o întrevedere având ca temă solu­ţiile pe care le preconizaţi pentru înde­plinirea promisiunii făcute la Iaşi, în ziua de 24 ianuarie a.c., privind realizarea unei autostrăzi care să facă legătura dintre Moldova şi Ardeal. Vă solicităm, de asemenea, ca, folosind acest prilej, să ne prezentaţi şi situaţia finanţărilor bugetare pentru celelalte proiecte investiţionale ale Moldovei“, se precizează în scrisoare. Semnatarii îi solicită premierului ca întâlnirea să aibă loc „cât mai urgent posibil la sediul Parlamentului“.

Demersul a fost iniţiat de către senatorul ALDE de Iaşi Varujan Vosganian, care a obţinut semnă­turile altor 78 de colegi, membri ai mai multor partide politice, din opt judeţe: Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea. „Mie mi se pare că această solidarizare a parlamentarilor moldoveni în jurul acestui proiect este de bun augur pentru ceea ce spuneam încă din ianuarie că ar trebui să începem o discuţie serioasă pentru dezvoltarea Mol­dovei. Sigur că nu ne putem pune mari speranţe în acest an electoral şi în capacitatea guvernului tehnocrat de a gestiona aceste lucruri, însă, dacă le începem acum, după ce vom avea un guvern politic, legitimat de alegeri, am putea să le continuăm“, a declarat Vosganian.

Lista semnatarilor a fost publicată pe site-ul Senatului. Comunicatul de presă în care sunt făcute publice numele conţine mai multe greşeli, iar, în cazul a şase parlamentari ieşeni, numele acestora au fost scrise incorect: Mugur Cosmanciuc (co­rect: Cozmanciuc), Sorin Iacuban (corect: Iacoban), Viorel (corect: Grigore) Crăciu­nescu, Daniel Oaşdea (corect: Oajdea), Florin Constaninescu (corect: Constanti­nescu), şi, nu în ultimul rând, Ionel Agri­goroaie (corect: Agrigoroaei). Ceilalţi parlamentari ieşeni semnatari ai scrisorii sunt Camelia Bogdănici, Gheorghe Emacu, Petru Movilă, Cristina Nichita, Neculai Răţoi, Anghel Stanciu, Sorin Lazăr, Marin Burlea, Mihaela Popa şi Varujan Vosganian.

 

Comentarii