Punct final într-o carieră politico-administrativă de 34 de ani

A murit unul dintre cei mai longevivi primari din judeţul Iaşi, Neculai Răţoi

marți, 26 aprilie 2016, 01:56
2 MIN
 A murit unul dintre cei mai longevivi primari din judeţul Iaşi, Neculai Răţoi

Unul dintre cei mai longevivi primari din judeţul Iaşi, Neculai Răţoi, a încetat ieri-dimineaţă din viaţă, la vârsta de 77 de ani. Potrivit unor surse, Neculai Răţoi, care fusese recent diagnosticat la Institutul de Oncologie cu o boală gravă, a decedat în cursul dimineţii la locuinţa sa. Corpul neînsufleţit va fi depus la locuinţa sa din suburbia Sodomeni a Paşcaniului.

Răţoi a condus Primăria Paşcani timp de aproape 30 de ani, în perioada 1982 – 2008. În urmă cu opt ani a fost ales deputat din partea alianţei PSD-PC, iar în 2012 a fost confirmat în această funcţie. Răţoi a fost membru al PSD din anul 1991, în contextul în care şi-a început cariera politică în 1990 la Frontul Salvării Naţional.

Fostul primar al Paşcaniului a absolvit, în anul 1990, Facultatea de Ştiinţe Economice. În perioada 1958 – 1980 a fost mecanic de locomotivă la depoul CFR Paşcani şi, ulterior, timp de doi ani, instructor.

În actuala legislatură parlamentară (2012 – 2016), Răţoi a avut 80 de luări de cuvânt în Parlament, a ţinut 79 de declaraţii politice şi a participat la 27 de propuneri legislative, trei dintre acestea devenind şi legi.

Neculai Răţoi a fost vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Iaşi. Social-democraţii au mai pierdut alţi doi deputaţi în actuala legislatură: Vasile Mocanu (probleme de sănătate) şi Constantin Adăscăliţei (incompatibil).

Comentarii