A treia lansare a candidaţilor liberali la Iași. Bodea, propus ministru al Transporturilor

luni, 21 noiembrie 2016, 02:56
3 MIN
 A treia lansare a candidaţilor liberali la Iași. Bodea, propus ministru al Transporturilor

Șefa PNL, Alina Gorghiu, le-a mulţumit liberalilor ieşeni care au ieşit pe primele locuri în sondaje, dar au ajuns la coada listei 

Liberalii ieşeni şi-au lansat ieri pentru a treia oară campania electorală pentru alegerile parlamentare din decembrie. În prima zi de campanie, conducerea filialei ieşene a participat la prima acţiune de lipire a afişelor electorale. O a doua acţiune a fost organizată la Miroslava, pe şoseaua de centură, în apropierea locului propus de PNL pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţe şi a viitoarei organizări de şantier pentru autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş. Ieri a fost rândul conducerii centrale a partidului să participe la lansarea candidaţilor PNL Iaşi, în cadrul unui eveniment organizat la Hotel Internaţional.

Reprezentanţii PNL i-au atacat deschis pe contracandidaţii PSD, ALDE şi PMP. O notă specială a fost rezervată fostului preşedinte Traian Băsescu, care a declarat vineri la Iaşi că prioritare pentru România sunt autostrăzile Constanţa – Bucureşti – Nădlac şi Giurgiu – Bucureşti – Albiţa. „Pentru viitorul guvern liberal, autostrada Iaşi – Târgu Mureş este prioritatea zero. Vineri, la Iaşi, premierul Cioloş a spus clar că se lansează licitaţiile pentru realizarea sa. Este pentru prima dată când un guvern arată că începe să facă ceva pentru acest proiect. În faţa ieşenilor, Băsescu a spus că acest proiect nu va fi realizat. Noi îl vom face şi propunem soluţii clare, cu paşi concreţi de acţiune”, a declarat preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

În faţa membrilor de partid adunaţi la Hotel Internaţional, au fost prezentaţi cei 22 de candidaţi ai PNL la fotoliile de deputat şi senator. Cinci dintre aceştia au lipsit însă de pe scenă, inclusiv doi dintre „greii” filialei, liderul consilierilor locali, Eduard Boz, şi fostul prefect Dragomir Tomaşeschi.

În discursul său, Alina Gorghiu a adresat mulţumiri publice consilierilor judeţeni Cătălin Moroşan, Liviu Brătescu şi Daniel Minciună, care nu se află pe poziţii eligibile, deşi au primit cele mai multe voturi la Comitetul Director Judeţean al filialei. Vii aplauze a cules directorul tehnic al RAGCL Paşcani, Sorin Năcuţă, cel mai bine poziţionat candidat din afara municipiului pe listele PNL, cu şanse însă doar teoretice de a fi ales deputat. „De 26 de ani, de câte ori Moldova şi-a cerut drepturile, ni s-a spus să avem răbdare. Sărăcia este însă atât de evidentă în cea mai săracă regiune a Europei, încât doare. Nu asta este România pe care ne-o dorim pentru copiii noştri. Este de neconceput să avem două Românii, una prosperă în Vest şi una săracă în Est”, a spus directorul Aeroportului, Marius Bodea, candidat pentru Camera Deputaţilor.

La rândul său, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, secretarul general al PNL, a subliniat că românii ar avea de ales în decembrie între un prim-ministru care şi-a confirmat aptitudinile încă de când ocupa poziţia de comisar european, Dacian Cioloş, şi unul condamnat, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, unul din cele mai sărace judeţe ale ţării, Liviu Dragnea. „Prioritatea PNL în următorii patru ani va fi infrastructura. Nişte drumuri bune nu-ţi garantează dezvoltarea, dar nişte drumuri proaste sigur te ţin în loc”, a spus Bolojan.

Alina Gorghiu a precizat după lansarea candidaţilor PNL că Marius Bodea ar putea ocupa după alegeri fie poziţia de ministru al Transporturilor, fie cea de preşedinte al comisiei de transporturi din Camera Deputaţilor. Ea a evitat totuşi să facă un pronostic cu privire la rezultatele pe care PNL le-ar putea obţine la alegeri, apreciind doar că ele vor fi net superioare celor din alegerile locale.

Comentarii