Deţinuţii din Penitenciarul Iaşi mănâncă bine: 700 g carne/săptămână, mai mult porc

sâmbătă, 21 martie 2015, 02:57
2 MIN
 Deţinuţii din Penitenciarul Iaşi mănâncă bine: 700 g carne/săptămână, mai mult porc

Cei peste 1.500 de deţinuţi din Peni­ten­ciarul din Copou vor beneficia în următorul an de 600-670 grame de carne săptămânal.

Penitenciarul a finalizat procedura de încheiere a unui acord-cadru privind furni­za­rea de carne de porc şi de pasăre până la sfâr­şitul lunii martie a anului viitor. La selecţia de oferte organizată de Penitenciar s-a prezentat o singură firmă, care a prezentat o ofertă egală cu valoarea estimată a contractului. SC Nicbac Prod SRL din comuna Ni­colae Bălcescu, din judeţului Bacău, va livra timp de un an între 44 tone şi 48 tone de carne de porc degresată şi 4-6 tone de carne de pasăre, în funcţie de necesităţile Peni­tenciarului. Valoarea contractului se ridică la 355.200 lei. Produsele urmează să fie livrate bisăp­tămânal, în baza comenzii autorităţii contractante.

Conform contractului, carnea de porc se va livra sub formă de semicarcasă, fără organe interne, cap, coadă şi picioare, cu stratul de grăsime îndepărtat. „Suprafaţa cărnii trebuie să fie curată, fără cheaguri, nemurdărită de conţinut intestinal sau alte impurităţi, curăţată de contuzii sau părţi hemoragice. Plaga de sângerare trebuie să fie curăţată, fără cheaguri de sânge sau porţiuni infiltrate cu sânge. Semicarcasa va fi bine fasonată, putând prezenta la su­pra­faţă un strat discontinuu de grăsime de cel mult 0,5 cm, fără să aibă bucăţi de carne des­prinse parţial de pe suprafaţă“, au con­diţionat reprezentanţii Penitenciarului. În ca­zul cărnii de pasăre, Penitenciarul a solicitat livrarea de sferturi posterioare neseparate, res­pectiv pulpe cu spată.

 

Comentarii