Doi escroci ieșeni, care foloseau metoda Accidentul, băgați după gratii

sâmbătă, 31 octombrie 2015, 14:39
2 MIN
 Doi escroci ieșeni, care foloseau metoda Accidentul, băgați după gratii

În data de 30 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Iaşi au descins, în cadrul a 3 percheziţii, la Penitenciarul Iaşi şi la alte  două adrese de pe raza oraşelorTg. Frumos, judeţul Iaşi şi Dorohoi, judeţul Botoşani, la bănuiţi de înşelăciuni prin metoda accidentul rutier. Au fost reţinute 2 persoane.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi – Secţia 2 Poliţie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au  efectuat 3 percheziţii domiciliare, câte una în Penitenciarul Iaşi, oraşul Tg. Frumos, şi în oraşul Dorohoi,  la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda accidentul rutier.

Din cercetări a reieşit că,  un bărbat aflat în executarea unei  pedepse privative de libertate, ar fi contactat telefonic mai multe persoane, pe care le-ar fi indus în eroare cu privire la producerea unor accidente rutiere în care au fost implicate rude ale acestora.

Cel în cauză ar fi determinat victimele să predea personal diverse sume de bani  unei femei, care ar fi sprijinit activitatea infracţională, în scopul rezolvării favorabile a situaţiei juridice a presupusului autor al evenimentului rutier.

Au fost aduse la cercetări 3 persoane, în baza probatoriului administrat în cauză două dintre acestea fiind reţinute.

În urma percheziţiilor, s-au ridicat în vederea continuării cercetărilor 5.000 de euro, 10.000  lei, 5 telefoane mobile şi 4 cartele telefonice.

În cauze, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la comiterea acestei infracţiuni și tentativă la înșelăciune, urmând ca în data de 1 noiembrie a.c., cele două persoane să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.

Poliţiştii au beneficiat de sprijinul reprezentanţilorAdministrației Naționale a Penitenciarelor.

CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ?

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni deînşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:

În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Comentarii