EXCLUSIV! Teroristul, surprins intr-un internet cafe cu rucsacul dupa el (VIDEO)

miercuri, 10 iulie 2013, 08:38
3 MIN

Imaginile cu atentatorul surprinse de camera de supraveghere de la internet cafe le puteţi vedea în galeria VIDEO

Oliver Stan, bărbatul care a vrut să arunce în aer un amfiteatru de la Universitatea "Cuza", şi-a petrecut una din ultimile nopţi într-o sală de internet cafe înainte de a-şi pune planul diabolic în aplicare. El le-a spus aseară medicilor de la Socola că a lăsat "ceva" la un internet cafe de pe bulevardul Independenţei, la un anumit calculator. Este posibil ca acesta să fi salvat o altă scrisoare sau un film. Ceea ce nu a ştiut Oliver Stan e că, cel mai probabil, imediat după închiderea calculatorului un program a şters automat fişierele străine. Acest lucru ar face imposibil ca anchetatorii să mai găsească mesajul lăsat de el pe calculator. După trei zile, Oliver Stan a venit la universitate cu un rucsac mare, negru, şi a încercat sa detoneze bomba artizanală pe care a pregătit-o îndelung.

Se pare că frecventa sălile de internet cafe mai mult pentru a se adăposti pe timpul nopţii, atunci când venea în oraş. Adesea mergea la una de pe bulevardul Independenţei.

Tânărul a fost surprins în Iaşi de camerele de supraveghere de la internet cafe joi seara. El a intrat în local la ora 22:13 cu un rucsac în spate în care avea şi două pungi cu pufuleţi. Era îmbrăcat cu o cămaşă deschisă la culoare, iar pe braţ ţinea o geacă. A intrat şi s-a uitat în interior pentru a vedea dacă sunt locuri la salonul pentru nefumători, apoi a plătit 16 lei pentru un pachet de internet de 12 ore şi acolo şi-a petrecut noaptea. A jucat ZUMA şi alte jocuri la calculatorul cu numărul 22 din zona amenajată pentru nefumători, dar a stat şi o perioadă lungă de timp pe internet. Pe la orele 6:00 – 07:00 în dimineaţa de vineri a fost filmat ieşind din local. "Venea pe la noi destul de rar, cel puţin aşa am văzut eu în tura mea. Poate venea şi în tura celuilalt coleg. Nu socializa cu nimeni, nici măcar nu saluta când intra sau pleca", a spus unul dintre angajaţii societăţii.

 

Oliver a redactat în luna ianuarie o scrisoare către preşedintele Traian Băsescu pe care a postat-o pe un forum. Iată ce a scris: "ce-s eu acuma decît un nenorocit ieşit din pădure rătăcit prin oraş fără locuinţă m-am adăpostit într-o sală de net peste noapte şi ating doar o data într-un an tastatura unui calculator legat la net… Eu sînt mai degrabă un animal de pădure decît om…", se plângea acesta, cu toate că avea un apartament în Tătăraşi.

 Citeste si EXCLUSIV Teroristul, un geniu la scoala. Plin de note mari, dar si de ganduri negre

 

 

Comentarii