EXPLOZIV: DNA a descins la UMF Iaşi în scandalul studenţilor străini (UPDATE)

joi, 22 octombrie 2015, 10:43
2 MIN
 EXPLOZIV: DNA a descins la UMF Iaşi în scandalul studenţilor străini (UPDATE)

DNA a ajuns în această dimineaţă la UMF Iaşi. Se fac cercetări în urma scandalului privind înmatricularea unor studenţi străini.

Ministrul Educaţiei, despre scandalul de la UMF Iaşi

UPDATE ORA 11:30

Întrebat de reporteri dacă ancheta DNA o implică pe secretara şefă a instituţiei de învăţământ superior, ministrul a declarat:

"În general evit să mă antepronunţ dar în acest caz modificarea celor 94 de punctaje este de natura evidenţei, iar pe linie administrativă, repet, în condiţiile în care evit să mă antepronunţ, consider că pe linia legislaţiei educaţiei sancţiunea trebuie să fie cea mai gravă, desfacerea contractului de muncă. Pe cealaltă linie a cercetării penale sigur că sunt alţii îndrepăţiţi să se pronunţe în acest sens şi sunt convins că o vor face cu maximă responsabilitate sancţionând aceste abordări care sunt extrem de nocive pentru învăţământul superior românesc în general şi pentru întreaga societate".

UPDATE ORA 10:15

Seara trecută, rectorul Dragoş Pieptu şi-a dat demisia după o întâlnire avută la sediul instituţiei de învăţământ superior cu ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu. Într-o declaraţie comună de presă, aceştia au specificat că s-au identificat grave disfuncţionalităţi la nivel administrativ în ceea ce priveşte procedura de înmatriculare a studenţilor străini, fiind identificate chiar fraude în ceea ce priveşte felul în care s-a calculat punctajul pentru admiterea acestor studenţi.

Astăzi dimineaţă, organele de control ale DNA au descins la UMF. Percheziţiile s-au făcut pe baza sesizării făcute de Ministerul Educaţiei.

VEDEŢI ŞI:

Filieră penală la admiterea UMF? Rectorul şi-a dat demisia, secretara şefă a dispărut

Rectorul UMF a demisionat în urma scandalului.  „Este o demisie de onoare, şi nu o demisie din culpă. Nu vorbim de asumarea unor fapte, ci de recunoaşterea gravităţii lor, printr-un gest simbolic, al demisiei. Subliniez, o dată în plus, că eu sunt cel care am depistat problemele, sesizând imediat acest fapt responsabililor din Ministerul Educaţiei”, a declarat prof.dr. Dragoş Pieptu. De mai multe zile a dispărut Gabriela Cuciureanu, secretar-şef al rectoratului universităţii.

Comentarii