Floarea la ureche de altădată

sâmbătă, 25 aprilie 2015, 01:43
3 MIN
 Floarea la ureche de altădată

Astăzi, de la ora 10:00, Ştiinţa Petroşani – Politehnica Unirea Iaşi în etapa a V-a a Diviziei Naţionale de rugby

 
S-au scurs patru etape din ediţia 2015-2016 a Diviziei Naţionale de rugby, cu nouă echipe în cursă, pentru că a zecea tratează această competiţie cu dispreţ jucând o etapă şi două nu. Este vorba de satelitul Stelei din Superligă şi nu de cel al CSM care abordează meciurile din această competiţie cu seriozitate, deşi nu are drept de promovare în Superligă. Oricum, cu Steaua sau fără Steaua, s-au scurs patru etape şi dacă la startul ediţiei cineva ar fi pronosticat că echipa de rugby a Iaşului se va afla pe ultimul loc al clasamentului, cu două puncte ciupite din bonusuri, i s-ar fi arătat cu multă amabilitate staţia de autobuz spre Bucium, în vederea unui control la prima staţie după pasarelă. Şi asta tocmai în anul în care secţia de rugby a clubului universitar-şcolăresc s-a reorganizat şi, cu o nouă conducere şi-a propus ceea ce nu a îndrăznit în ultimii ani, adicătelea promovarea în Superligă, uitându-se de fobia numită “ciuca bătăilor”. Numai că, alături de o nouă conducere administrativă, o alta tehnică, echipa mai are nevoie şi de rugbişti. Nu neapărat de cei care au evoluat, de cele mai multe ori onorabil în partidele din până acum ci şi de “bancă” cum se spune în sporturile de sală. Accidentările au afectat şi ele starea locului, iar ca exemplu edificator poate fi dat Cremeniţchi, o aripă de viitor care s-a obişnuit cu soarta de fundaş de nevoie. “Creme” s-a accidentat în prima etapă şi acum Iulian Iftenie şi Bogdan Budişteanu au găsit o nouă improvizaţie. Pe partea grea a echipei, Butnariu şi Crîşmaru sunt şi ei accidentaţi, obligând banca ieşeană la promovări de tineri care nu se pot încă adapta la asemenea dispute cu miză. Cum este cea de la Petroşani, acolo unde echipa ieşeană speră prima victorie a sezonului. Nu este o sarcină imposibilă, chiar dacă minerii au câştigat ultimele două întâlniri, însă va fi foarte greu, ştiută fiind forţa jucătorilor din Petroşani, antrenaţi de Alexandru Lupu, dar şi frenezia cu care publicul de acolo îşi susţine echipa.
Acum doi-trei ani, o victorie la Petroşani era floare la ureche. Acum lucrurile s-au schimbat, dar amatorul de rugby din Iaşi tot mai speră.
Celelalte meciuri ale etapei: CSU Arad – RC Bârlad, Bucovina Suceava – Olimpia CSM, RCM Galaţi – Stejarul Buzău, CS Năvodari – Steaua II. Clasament: 1. Olimpia CSM – 18 p; 2. Bârlad – 11 p; 3. Năvodari – 11 p; 4. Suceava – 10 p; 5. Galaţi – 9 p; 6. Petroşani – 6 p; 7. Arad – 5 p; 8. Buzău – 4 p; 9. Iaşi – 2 p.
 
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii