FOTO: Cea mai confortabilă staţie de călători din Iaşi. Are canapea

marți, 29 septembrie 2015, 14:07
2 MIN

Este vorba despre staţia Piaţa Independenţei, recent amenajată prin intermediul companiei de publicitate WINK de către Caretta – companie cu experienţă de peste 10 ani în producerea sistemelor complete de acoperiş din ţiglă metalică.

Noua amenajare a staţiei prevede un acoperiş real, personalizat şi adaptat la cotele şi dimensiunile staţiei de călători, cu toate sistemele necesare: învelitoare, sistem pluvial şi accesorii. Călătorii care doresc să ia autobuzul spre Copou sunt invitaţi, prin ineditul amenajării, să intre "în casă" şi să aştepte, confortabil, pe o canapea.

"Am vrut să realizăm un proiect care să-i facă pe călători să se simtă bine, ca şi cum ar fi acasă. Să le placă noul spaţiu amenajat, indiferent de vȃrstă, la fel cum se întȃmplă, de altfel, atunci cȃnd amenajezi o casă. E un proiect tare drag nouă şi ne bucurăm că l-am realizat pentru ieşeni. Credem că investiţia în experienţe plăcute este cea mai frumoasă modalitate de implicare în comunitate", spune Ciprian Marcu, manager general Caretta.

Pentru că ideea centrală a proiectului e "simte-te ca acasă sub acoperişul Caretta", ieşenii vor mai putea vedea în staţie şi alte elemente specifice unei camere de zi – un calorifer real, de exemplu, este amplasat în interiorul staţiei.

"Proiectul de mobilier urban realizat de Caretta transformă staţia Piaţa Independenţei într-un spaţiu cu totul diferit şi credem că poate deveni un spaţiu în care te opreşti cu drag chiar şi dacă nu obişnuieşti să mergi cu autobuzul. Pentru că, realist vorbind, staţiile de călători standard nu sunt cunoscute de regulă pentru sentimentul plăcut pe care îl ai cȃnd aştepţi, sau pentru confortul lor. Dar noua amenajare a staţiei  Piaţa Independenţei va face cu siguranţă călătorii să se bucure că au ajuns, în drumul lor, şi aici", spune Doru Chirica, managing partner la WINK.

Refugiul de călători din Piaţa Independenţei este un proiect desfăşurat pe o perioadă de 12 luni, prezintă harta reţelei de transport în comun şi oferă posibilitatea afişajului public gratuit pe spatele staţiei.

 

Comentarii