FOTO-VIDEO: Au sosit la Iași caii de 20.000 de euro care vor fi folosiți de Poliția Locală

joi, 05 ianuarie 2017, 13:04
2 MIN

Primii cinci cai care vor fi folosiți de Poliția Locală au sosit la Iași, fiind găzduiți la Hamac (FOTO-VIDEO: Andrei DÎSCĂ).

Cato, Csuffy, Yldau, Dancer și Dries sunt cabalinele care vor face parte din Poliția călare de la Iași, organizată după model britanic.

Anterior, pri­marul Iaşului, Mihai Chirica, spune că existenţa unei „gărzi de cinci cai“ va oferi „o imagine mai deosebită ora­şului“. „Vom avea Poliţie călare şi la Iaşi, după model britanic. Nu ştiu dacă place sau nu place, poate aduce mai multe sau mai puţine zâmbete, dar eficienţa s-a văzut, prezenţa lor în spaţiul public trebuie să fie din ce în ce mai activă. Vrem să facem o gardă de cinci cai, vor învăţa şi echitaţie, sper să găsim minimum cinci poliţişti locali care să nu distrugă caii, – ştiţi ce am în vedere -, şi credem că va oferi o ima­gine mai deosebită oraşului nostru“, a declarat primarul Iaşului.

El a subliniat că poliţiştii locali călare vor patrula „peste tot, acolo unde este nevoie de prezenţa lor“. Potrivit primarului, caii vor fi achiziţionaţi până la sfârşitul acestui an. „Nu este o glumă, am mai discutat un pic şi anul trecut acest subiect, dar unii de pe la Poliţia Locală au crezut că nu este bine. Eu am spus că este bine, am văzut cam cum se prezintă o Poliţie călare şi în Ger­mania, Franţa sau Marea Brita­nie“, a mai spus Chirica. Investiţia ar urma să ajungă, într-o primă fază, la circa 50.000 de euro, din care circa 20.000 de euro au costat primii cinci cai ajunși la Iași, restul banilor urmând a fi investiți în întreținerea lor.

„Luăm deocamdată cinci cai, apoi, dacă lucrurile merg, vom suplimenta numărul lor“, spunea primarul. 

Comentarii