Multe și mărunte:Slavia defilează şi cu Băluţă

luni, 26 august 2019, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte:Slavia defilează şi cu Băluţă

 

Formaţia Slavia Praga, cu Alexandru Băluţă integralist, a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, echipa Bohemians, în etapa a şaptea a campionatului Cehiei. Golurile au fost marcate de Husbauer (‘9), Frydrych (’49), Kudela (’56) şi Traoré (’90). Celălalt român de la Slavia, Nicolae Stanciu, a fost rezervă.CFR Cluj a fost învinsă, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 0-1 (0-1), de Slavia Praga în manşa I a play-off-ului Ligii Campionilor. Returul va avea loc la Praga, mâine, de la ora 22.00. Echipa care se impune în această dublă manşă va evolua în grupele Ligii Campionilor, iar învinsa, în grupele Ligii Europa.

Companie selectă la Coverciano

Fostul internaţional Cristian Chivu va urma cursurile pentru obţinerea licenţei UEFA Pro la celebra şcoală de la Coverciano (Italia), informează gazzetta.it. Chivu va avea colegi iluştri, între care doi campioni mondiali italieni, Luca Toni şi Andrea Pirlo, brazilianul Thiago Motta, fost la FC Barcelona, Atletico Madrid, Inter Milano şi PSG, argentinianul Walter Samuel, fost la Roma, Real Madrid şi Inter, şi italianul Daniele Bonera, fost la Parma, AC Milan şi Villarreal. Cursurile de la Coverciano vor începe la finalul lunii septembrie şi vor dura până în iunie 2020. Absolvenţii vor putea antrena orice echipă profesionistă. Cristian Chivu, 38 de ani, a fost, sezonul trecut, antrenor al echipei under 14 a clubului Internazionale Milano, în prima sa activitate de tehnician după ce şi-a luat licenţa UEFA A, la Coverciano, la 15 decembrie 2017.

Echipaj de canoe calificat la JO

Echipajul format din Victor Mihalachi şi Cătălin Chirilă s-a calificat, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce s-a clasat pe locul V în finala probei de canoe dublu, la Campionatul Mondial de la Szeged. Sportivii români au încheiat cursa de 1.000 de metri cu timpul de 3:45.34 minute. Pe podium s-au aflat China (3:40.55), Cuba (3:41.46) şi Brazilia (3:44.34). La Jocurile Olimpice de la Tokyo au obţinut calificarea primii opt clasaţi.

Cristi Manea, dorit de Verona

Cristi Manea (22 de ani) nu prinde nici măcar lotul la Apollon Limassol, dar are şansa unui transfer bun, în Italia. Fundaşul naţionalei U21 de la EURO 2019 este dorit de Hellas Verona. Din câte se pare, discuţiile dintre cele două cluburi au început deja, iar un anunţ oficial cu privire la viitorul fotbalistului va fi făcut în zilele imediat următoare. Cristi Manea a fost transferat de FC Viitorul la Apollon Limassol în 2014, însă nu a evoluat niciodată pentru formaţia cipriotă. A fost împrumutat un sezon înapoi la formaţia constănţeană, două la Mouscron şi alte două la CFR Cluj. La finalul sezonului precedent, împrumutul lui Manea la CFR Cluj a expirat. Alături de ardeleni, acesta a fost un titular obişnuit, fiind folosit în 79 de partide. Aici, Manea a câştigat de două ori titlul în Liga 1.

Supercupe la handbal

Campioana en-titre la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a câştigat ieri, la Braşov, şi Supercupa României, după ce a învins deţinătoarea Cupei, Poli Timişoara, cu scorul de 26-24 (13-10). Dinamo a obţinut trofeul şi în 2018, atunci când a trecut de HC Dobrogea Sud.Tot ieri, s-a disputat şi Supercupa României la handbal feminin, între campioana en-titre SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti, câştigătoarea Cupei României în 2019. CSM a câştigat cu 29-23

 

Liga a II-a cu josu-n sus

Nou-promovatele SCM Buzău şi Turris Turnu Măgurele au rămas singurele echipe cu punctaj maxim după patru etape disputate în Liga a II-a. Turris a învins în deplasare cu 3-0 formaţia Concordia Chiajna, prin golurile marcate de Pană ('6), Ciobanu ('73) şi Turkovic ('83). Ieri, formaţia buzoiană a câştigat la Cluj în faţa Universităţii, cu 2-0 prin două lovituri de pedeapsă, transformate în min. 39 şi 78 de către Alexandru şi Huiban. În schimb, UTA a UTA a suferit prima înfrângere din acest sezon, scor 1-2, în deplasare, la Ripensia, iar Rapid a învins greu pe teren propriu cu 1-0, după un autogol, pe Poli Timişoara. Alte rezultate înregistrate în etapa a IV-a a Ligii a II-a: Daco-Getica Bucureşti – CSM Reşiţa 1-0; Csikszereda Miercurea Ciuc – Dunărea Călăraşi 1-1; Pandurii Târgu Jiu – Viitorul Târgu Jiu, 0-0; Sportul Snagov – Metaloglobus 0-3: Meciul Farul – Petrolul are loc astăzi, iar mâine se joacă partida CS Mioveni-FC Argeş.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii