Comunicat de presă

O nouă campanie la Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI)

vineri, 09 iunie 2017, 08:44
3 MIN
 O nouă campanie la Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI)

Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) reprezintă o premieră pentru România, fiind primul centru municipal universal de colectare a deșeurilor din gospodării private. Pe 10 iunie 2017, se dă startul unei noi campanii de încurajare a ieșenilor să predea corect deșeurile spre reciclare, prin organizarea unei tombole cu premii atractive. Campania se desfășoară în perioada 10 – 26 iunie 2017.

Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) și-a deschis porțile în martie 2016. Proiectul este rezultatul unui parteneriat între Organizația ECOTIC, Primăria Iași si SALUBRIS SA.

La CMCI populația poate preda ușor toate tipurile de deșeuri ce se pot genera acasă: electronice uzate, plastic, hârtie, haine vechi, sticlă, mobilier vechi sau nefuncțional și multe altele.

Practic, CMCI este o soluție modernă, bine gândită, realizată cu know-how european și prietenoasă cu mediul înconjurător, menita să trimită deșeurile pe fluxul reciclării.

Pentru a impulsiona și mai mult ieșenii să colecteze selectiv și să participe la procesul reciclării, o noua tombolă va fi organizată la CMCI. Astfel, oricine va preda la Centrul din Stradela Grădinari nr. 26, Iași, cel puțin un deșeu, conform regulamentului, în perioada 10 – 26 iunie 2017, va fi înscris automat într-o tombolă cu premii atractive.

Campania este susținută de Dedeman.
Pentru mai multe detalii, www.cmciasi.ro si www.ecotic.ro.

………………………………..

Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 93.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre Salubris:
Dată fiind preocuparea permanentă a managementului Salubris S.A. de a veni în sprijinul comunităţii locale, încă din anul 2005 Salubris S.A. a derulat un program consistent şi coerent de instruire, informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la managementul deşeurilor şi în special colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile. MISIUNEA Salubris S.A. este de asigurare a unor servicii moderne şi performante de salubrizare a localităţilor, care să contribuie la eforturile comunităţii de dezvoltare economico-socială durabilă şi de protejare a mediului.

Despre Primăria Municipiului Iași:
Primăria Municipiului Iași și-a asumat ca obiectiv prioritar o serie de strategii și proiecte privind protecția mediului și îmbunătățirea calității vieții, în conformitate cu exigențele comunitare. Primăria Municipiului Iași a inițiat și susținut o serie de iniţiative care au devenit modele de bune practici în ceea ce priveşte creşterea ratei de sortare, colectare separată şi reciclare a deșeurilor, precum înfiinţarea primului Centru Municipal de Colectare a deşeurilor provenite din gospodării, în colaborare cu organizaţia Ecotic. De anul trecut, Municipiul Iaşi s-a alăturat reţelei internaţionale „Oraşe Zero Deşeuri” („Zero Waste Municipalities”), formată din peste 350 de municipalități.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii