Peste 2.500 de locuri în căminele universităţilor, la vară

miercuri, 14 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Peste 2.500 de locuri în căminele universităţilor, la vară

Chiar dacă se apropie sfârşitul de an universitar, instituţiile de învăţă­mânt superior ieşene vor avea pe perioada verii mai multe cămine deschise. Studenţii care au nevoie să rămână în Iaşi fie pentru a munci, fie pentru a desfăşura activităţi didactice, pot ocupa unul dintre cele peste 2.700 de locuri puse la dispoziţie de universităţile la care studiază. 

La Universitatea „Ale­xan­dru Ioan Cuza“ din Iaşi vor fi des­chise trei cămine din cele 14, tarifele fiind aceleaşi ca vara trecută. Mai exact, studenţii se vor putea caza în Căminul C11, unde sunt 304 locuri, în Căminul C13, unde sunt 463 de locuri, pentru tariful de 10 lei pe zi sau în Căminul C3, unde sunt 417 locuri, pentru 20 de lei pe zi. La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ (TUIASI) vor fi disponibile pentru cazarea studenţilor două dintre cămine, T19 şi T13, pe lângă acestea fiind întotdeauna deschise şi căminele T16, T7, T18, T20 şi T21 care sunt destinate studenţilor cu cele mai mari medii şi doctoranzilor. În căminul T19 sunt disponibile 440 de locuri, iar în T13 sunt 323 de locuri, preţul este de 9 lei pe zi, iar pentru un loc într-un cămin modernizat tariful este de 12 lei. Aici sunt disponibile şi locuri pentru studenţii de la alte universităţi, în cazul acestora tariful fiind de 15 lei pe zi pentru fiecare loc.

De ase­menea, pentru studenţii de la Univer­sitatea de Medicină şi Farmacie „Gri­gore T. Popa“ va fi deschis un cămin cu aproximativ 300 de locuri, cu un preţ care va fi între 140 şi 350 de lei pe lună. Studenţii din anii I – V care vor să stea în cămin vor trebui să prezinte o adeverinţă din care să reiasă faptul că fac practică în timpul verii, locurile fiind doar pentru studenţii UMF. Şi la Uni­versitatea de Ştiinţe Agricole şi Medi­cină Veterinară (USAMV) Iaşi va fi deschis unul dintre cele patru cămine, preţul pentru o lună variind între 262 şi 302 lei, locuri pe care le pot ocupa de asemenea doar studenţii USAMV. Singurul cămin de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu“ va fi deschis şi pe perioada verii, are 250 de locuri, iar studenţii care vor să beneficieze de cazare trebuie să achite zece lei pe zi. În acest sens, studenţii trebuie să facă o cerere către conducerea universităţii, în care să precizeze perioada în care au nevoie de cazare. 

Comentarii