Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

Posibila reintroducere a cursei aeriene Iaşi -Timişoara. Se vorbeste si de Iaşi - Cluj

GALERIE
marius bodea
  • marius bodea
- +

Marius Bodea pare să viseze cu ochii deschişi: acesta a mărit ieri numărul-ţintă de pasageri pe 2016 la 850.000, de la estimarea precedentă, oricum foarte optimistă, de 700.000. Traficul actual este sub 350.000 de pasageri.

Aeroportul ieşean se pregăteşte să joace în prima ligă a aerogărilor regionale. Directorul Aeroportului, Marius Bodea, a estimat numărul de pasageri care va fi înregistrat în acest an la 835.000, de aproape două ori şi jumătate mai mare decât cel înregistrat anul trecut. În estimările precedente, Bodea menţiona un trafic pe 2016 de 700.000 de pasageri.

„În acest an vor fi înfiinţate mai multe curse, pe care noi le-am anunţat pe măsură ce au apărut. În plus, pentru Timişoara avem cereri exprese de înfiinţare a unei curse şi mizăm pe transformarea ei în realitate în vară sau toamnă. Până la sfârşitul anului vom avea o cursă operaţională spre Madrid. De asemenea, traficul est-vest se anunţă în creştere, pe măsură ce legăturile Iaşului cu vestul devin tot mai necesare, iar altă infrastructură nu avem. Ne gândim şi la o cursă Iaşi - Cluj“, a declarat Bodea.

Chiar dacă estimarea de 835.000 de pasageri se va confirma la sfârşitul acestui an, Iaşul se va afla în continuare la mai mult de cinci ani în urma Clujului. Astfel, Aeroportul „Avram Iancu“ a depăşit un milion de pasageri încă din 2013, iar în 2012 a înregistrat un trafic de 932.000 de pasageri.

Bugetul aeroportului ieşean va fi supus aprobării plenului Consiliului Judeţean în cadrul şedinţei acestuia de mâine. Proiectul de buget din acest an este primul în care la capitolul „venituri din subvenţii“ nu este trecută nicio sumă, Aeroportul urmând să se bazeze în funcţionare exclusiv pe veniturile proprii. Deşi estimarea numărului de pasageri este optimistă, a fost prevăzută o creştere a veniturilor din exploatare de doar aproximativ 20%.

„În fundamentarea bugetului se merge pe o estimare pesimistă când vine vorba de venituri şi pe un maxim când este vorba de cheltuieli. Am trecut creşterea veniturilor la un nivel minimal, care va fi cert realizat, practic pe traficul din 2015“, a precizat Bodea.

Aeroportul şi-a planificat angajarea a încă 11 salariaţi în acest an, urmând să ajungă la un total de 105, cu un salariu mediu brut pe angajat de 3.150 de lei. Pentru acoperirea salariului lui Bodea şi al indemnizaţiei membrilor consiliului de administraţie se prevede în buget o sumă de 410.000 lei, faţă de 140.000 lei cheltuiţi anul trecut.

„În 2015 a fost aceeaşi situaţie. Suma de 410.000 lei ar trebui să acopere şi diverse beneficii acordate pentru îndeplinirea criteriilor de performanţă, prevăzute de lege. La noi, acestea au fost îndeplinite în fiecare an, dar nu s-a plătit nimic în plus. Legea permite, dar nu obligă CJ să acorde aceste sume. Şi în acest an se vor prevedea 400.000 şi se vor cheltui 140.000“, a explicat Bodea.

Directorul Aeroportului are un salariu net de aproximativ 4.200 de lei lunar.

În acest an, bugetul Aeroportului prevede investiţii de 16,1 milioane lei. Urmează să se finalizeze lucrările de construire a drumului perimetral şi a remizei PSI. Pentru cumpărarea unei autospeciale de degivrare, a uneia pentru îmbarcarea pasagerilor cu dizabilităţi, a unui sistem de parcare cu plată automat şi a altor echipamente se prevăd cheltuieli de 8 milioane lei. Pe lista de investiţii se află şi realizarea unui studiu de fezabilitate privind unirea celor două terminale construite la aeroport în ultimii ani.

„Dacă dinamica numărului de pasageri continuă, T2 trebuie regândit, în linie cu T3. Avem în vedere extinderea T2 şi unificarea cu T3, astfel încât să rezulte un singur terminal, cu două fluxuri. Altfel, consumul de resurse ar deveni mult prea mare pentru toate instituţiile implicate în gestionarea şi securitatea Aeroportului“, a precizat Bodea.

Comentarii Facebook

(8 comentarii)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Joi, 28 Ianuarie 2016, 11:59
Va rugam faceti cursa Iasi Cluj
Din punctul meu de vedere pentru ca sunt unul din romanii care locuieste in strainatate este foarte bine daca ar fi si cursa Iasi-Cluj. Pentru ca ar face o cale sa ajungem si mai repede acasa. Va rog faceti ceva in sensul asta.Suntem multi romanii care locuiesc in strainatate si mai ales ca cei care locuim in Danemarca ,incepand cu luna Iulie va fi cursa Billund-Cluj Napoca si daca se face si Iasi-Cluj e bestial. Va rugam faceti cursa asta. Va multumesc in numele tuturor cetatenilor romani care locuiesc in Danemarca-
Marius Joi, 28 Ianuarie 2016, 16:06
Iasi - Bucuresti sunt 4 curse pe zi cu Tarom si 2 curse pe zi cu Blue Air
Corneliu Joi, 28 Ianuarie 2016, 15:08
Cred ca mult mai convenabil ar fi o legatura prin Bucuresti, si poate chiar mai ieftin. Sunt pana la 4-5 curse pe zi Bucuresti-Iasi.
Joi, 28 Ianuarie 2016, 10:40
Geo
Din punctul meu de vedere, aeroportul din Iasi are o evolutie deosebit de bunã. Pentru Romania se poate vorbi de performantã si de mentalitate europeanã, activã, dinamicã, performantã. Ar trebui sã fim de rea-credintã sã nu vedem cum s-a lucrat pentru a avea pista cea nouã care permite aterizarea si decolarea avioanelor de tip Airbus sau Boeing, deci asigurarea unor curse europeene. Pe de altã parte, în timp ce oamenii politici pãlãvrãgesc si-si plãtesc unul altuia polite mãrunte, autostrada Iasi-Tg. Mures rãmâne un vis frumos... În aceste conditii, legãturi aeriene Iasi - Timisoara si Iasi - Cluj sunt oportune ! Este de domeniul evidentei ! Apreciez mult realizãrile de la aeroport si nu pot decât sã admir managementul performant ! De-ar mai fi asa la Iasi, am fi la loc de cinste !
Joi, 28 Ianuarie 2016, 09:42
artificii
Vrem artificii si baieram !!!! Domnule artifica, cand se mai fac inaugurari, asteptam apropiera alegerilor sa mai vedem arificii???? Dar cu masinile alea de degiversare si dezapezire(altele) de care pomeneai, ai sa le cumperi la vara?? Poate schimbi si sistemul de ghidare sa mai aterizeze si pe ceata avioanele, nu numai cand e soare!!! Poate schimbi si aeroportul, poate si culoare GALBEN ...yacs,cat de increzuti puteti fi !
Marius Joi, 28 Ianuarie 2016, 16:08
Tare te mai duce mintea! NOT!
Joi, 28 Ianuarie 2016, 09:38
marian
Cind nu aveam curse externe ca de ce nu avem curse externe! Acum, cind avem destule, ba chiar se vorbeste sa avem si interne, sa nu mai mergem 16 ore cu trenul pina la TM, ca de ce le avem, nimic nu va multumeste! Minuni nu se fac peste noapte, asta e clar, eu unul sunt multumit. Stiu ca parcarea e deficitara, ca drumul pna la aeroport e bataie de joc (zici ca mergi pe un judetean), ca terminalul arata ca o hala, dar macar avem concurenta intre companii, putem circula cu 250 lei la Bucuresti si putem ajunge in orice colt al Europei (direct sau cu schimbare facila). Bodea poate primi un 9 (10 se ia greu) si merita sa incerce si la primarie! Parerea mea (nu am nici o legatura cu PeNaLii, treaba lor, eu votez omul)!
mihai Joi, 28 Ianuarie 2016, 11:43
votantule, eu pe Chirica nu il votez, imi pare rau, dar tipul e slab tare!
votant Joi, 28 Ianuarie 2016, 09:47
Pai de ce nu l-ai votat si pe fenechiu cand a fost ministru transporturilor?? Omul trebuie sa stea la aeroport si sa isi duca mai departe proiectul. PACAT sa plece de acolo, pentru IASI poate are sa vina intradevar unul care sa poata schimba ceva !!!! Noi votam pe cineva daca a facut si o strada, de ce nu avem pretentii mai MARI??? Asa si becali a intrat in parlamnt, a fost si europarlamentar si ???? ce a facut de aclo pentru noi, nici la sedinte nu se ducea, aaaaa mai stit cat a donat atunci sa intre in PNL , ceva de un milion de euro. DESCHIDE-ti ochii si ganditi, nu visatai avioane!!!
Joi, 28 Ianuarie 2016, 08:46
Jorea
Belea cu baiatul asta, de la 350.000 la 700.000, ba chiar la 850.000. Bai, tata, nu-s atatia pnl-isti in toata tara.
Joi, 28 Ianuarie 2016, 08:38
Luci
nu pot sa nu remarc: pai intr-un an i-ar putea muta domnu' Bodea toti locuitorii municipiului Iasi, daca in 2015 au fost 350.000 de pasageri. sau poate sa mai asteptam pana la locale. cu asta s-ar rezolva si autostrada: la ce s-o mai construiasca? ;) lasand gluma la o parte, o cursa aero Iasi-Timisoara ar merge in profit, pentru ca alternativa terestra dureaza macar 10 ore pentru un sofer bun si 17 ore cu trenul.
Joi, 28 Ianuarie 2016, 08:26
aerogara ieseana
Reporter Alex Zanoaga, uite si tu ce ai scris in chiar prima propozitie din articol: "Aeroportul ieşean se pregăteşte să joace în prima ligă a aerogărilor ieşene." Iti dau un indiciu: cate aeroporturi erau deja in prima liga a aerogarilor IESENE? De fapt aeroportul nostru era in liga a 4-a pe toata tara si acum tinde spre liga a 3-a, of, trebuie sa-ti scrie cititorii articolele? Si nu sterge comentariul sau corecta postul; ci fa cerere sa-ti taie salariul pe azi. Iar Bodea bate campii cu numarul de pasageri ca si Rus cu 1000km de autostrada, nebuni la conducere am mai vazut. (p.s. : nebunul asta vrea sa fie primar? aoleu, iar nu avem de unde alege, cu Chirica si Bodea?)
aerogara Joi, 28 Ianuarie 2016, 19:18
@Geo, bineinteles ca gazetarul corectat dupa ce a vazut comentariul, ce e asa greu de inteles? Eu tot din articol citasem si mai mult ii spusesem: "Si nu sterge comentariul sau corecta postul;", ca era mai amuzant inainte. @Luci, pai da, mai bine sa-i dam si lui inca 10% ca nu vezi ce bazaconii scrie ? :)) Si ziare vor fi intotdeauna (si sustinute financiar), prostimea trebuie manip***ta.
Geo Joi, 28 Ianuarie 2016, 11:02
Scrie clar în articol : " în prima ligă a aerogărilor regionale." Orice comentariu este deci inutil...
Luci Joi, 28 Ianuarie 2016, 08:33
hmmm, pai de ce sa-si taie din leafa? siiii... care leafa? ca nu plateste nimeni ca sa citeasca pe saitul asta, deie Domnu' sa ramaie tot moca,
Joi, 28 Ianuarie 2016, 07:17
n
concursu' matii de incompetent, pui oamenii degeaba pe drumuri ? Faci misto ?
andu Joi, 28 Ianuarie 2016, 09:39
daca si asta e incompetent atunci mata e proasta, vorba unuia Gavriluta!
Joi, 28 Ianuarie 2016, 09:38
marian
Cind nu aveam curse externe ca de ce nu avem curse externe! Acum, cind avem destule, ba chiar se vorbeste sa avem si interne, sa nu mai mergem 16 ore cu trenul pina la TM, ca de ce le avem, nimic nu va multumeste! Minuni nu se fac peste noapte, asta e clar, eu unul sunt multumit. Stiu ca parcarea e deficitara, ca drumul pna la aeroport e bataie de joc (zici ca mergi pe un judetean), ca terminalul arata ca o hala, dar macar avem concurenta intre companii, putem circula cu 250 lei la Bucuresti si putem ajunge in orice colt al Europei (direct sau cu schimbare facila). Bodea poate primi un 9 (10 se ia greu) si merita sa incerce si la primarie! Parerea mea (nu am nici o legatura cu PeNaLii, treaba lor, eu votez omul)!
mihai Joi, 28 Ianuarie 2016, 11:43
votantule, eu pe Chirica nu il votez, imi pare rau, dar tipul e slab tare!
votant Joi, 28 Ianuarie 2016, 09:47
Pai de ce nu l-ai votat si pe fenechiu cand a fost ministru transporturilor?? Omul trebuie sa stea la aeroport si sa isi duca mai departe proiectul. PACAT sa plece de acolo, pentru IASI poate are sa vina intradevar unul care sa poata schimba ceva !!!! Noi votam pe cineva daca a facut si o strada, de ce nu avem pretentii mai MARI??? Asa si becali a intrat in parlamnt, a fost si europarlamentar si ???? ce a facut de aclo pentru noi, nici la sedinte nu se ducea, aaaaa mai stit cat a donat atunci sa intre in PNL , ceva de un milion de euro. DESCHIDE-ti ochii si ganditi, nu visatai avioane!!!
Joi, 28 Ianuarie 2016, 10:40
Geo
Din punctul meu de vedere, aeroportul din Iasi are o evolutie deosebit de bunã. Pentru Romania se poate vorbi de performantã si de mentalitate europeanã, activã, dinamicã, performantã. Ar trebui sã fim de rea-credintã sã nu vedem cum s-a lucrat pentru a avea pista cea nouã care permite aterizarea si decolarea avioanelor de tip Airbus sau Boeing, deci asigurarea unor curse europeene. Pe de altã parte, în timp ce oamenii politici pãlãvrãgesc si-si plãtesc unul altuia polite mãrunte, autostrada Iasi-Tg. Mures rãmâne un vis frumos... În aceste conditii, legãturi aeriene Iasi - Timisoara si Iasi - Cluj sunt oportune ! Este de domeniul evidentei ! Apreciez mult realizãrile de la aeroport si nu pot decât sã admir managementul performant ! De-ar mai fi asa la Iasi, am fi la loc de cinste !
Joi, 28 Ianuarie 2016, 08:38
Luci
nu pot sa nu remarc: pai intr-un an i-ar putea muta domnu' Bodea toti locuitorii municipiului Iasi, daca in 2015 au fost 350.000 de pasageri. sau poate sa mai asteptam pana la locale. cu asta s-ar rezolva si autostrada: la ce s-o mai construiasca? ;) lasand gluma la o parte, o cursa aero Iasi-Timisoara ar merge in profit, pentru ca alternativa terestra dureaza macar 10 ore pentru un sofer bun si 17 ore cu trenul.
Joi, 28 Ianuarie 2016, 11:59
Va rugam faceti cursa Iasi Cluj
Din punctul meu de vedere pentru ca sunt unul din romanii care locuieste in strainatate este foarte bine daca ar fi si cursa Iasi-Cluj. Pentru ca ar face o cale sa ajungem si mai repede acasa. Va rog faceti ceva in sensul asta.Suntem multi romanii care locuiesc in strainatate si mai ales ca cei care locuim in Danemarca ,incepand cu luna Iulie va fi cursa Billund-Cluj Napoca si daca se face si Iasi-Cluj e bestial. Va rugam faceti cursa asta. Va multumesc in numele tuturor cetatenilor romani care locuiesc in Danemarca-
Marius Joi, 28 Ianuarie 2016, 16:06
Iasi - Bucuresti sunt 4 curse pe zi cu Tarom si 2 curse pe zi cu Blue Air
Corneliu Joi, 28 Ianuarie 2016, 15:08
Cred ca mult mai convenabil ar fi o legatura prin Bucuresti, si poate chiar mai ieftin. Sunt pana la 4-5 curse pe zi Bucuresti-Iasi.
Joi, 28 Ianuarie 2016, 08:26
aerogara ieseana
Reporter Alex Zanoaga, uite si tu ce ai scris in chiar prima propozitie din articol: "Aeroportul ieşean se pregăteşte să joace în prima ligă a aerogărilor ieşene." Iti dau un indiciu: cate aeroporturi erau deja in prima liga a aerogarilor IESENE? De fapt aeroportul nostru era in liga a 4-a pe toata tara si acum tinde spre liga a 3-a, of, trebuie sa-ti scrie cititorii articolele? Si nu sterge comentariul sau corecta postul; ci fa cerere sa-ti taie salariul pe azi. Iar Bodea bate campii cu numarul de pasageri ca si Rus cu 1000km de autostrada, nebuni la conducere am mai vazut. (p.s. : nebunul asta vrea sa fie primar? aoleu, iar nu avem de unde alege, cu Chirica si Bodea?)
aerogara Joi, 28 Ianuarie 2016, 19:18
@Geo, bineinteles ca gazetarul corectat dupa ce a vazut comentariul, ce e asa greu de inteles? Eu tot din articol citasem si mai mult ii spusesem: "Si nu sterge comentariul sau corecta postul;", ca era mai amuzant inainte. @Luci, pai da, mai bine sa-i dam si lui inca 10% ca nu vezi ce bazaconii scrie ? :)) Si ziare vor fi intotdeauna (si sustinute financiar), prostimea trebuie manip***ta.
Geo Joi, 28 Ianuarie 2016, 11:02
Scrie clar în articol : " în prima ligă a aerogărilor regionale." Orice comentariu este deci inutil...
Luci Joi, 28 Ianuarie 2016, 08:33
hmmm, pai de ce sa-si taie din leafa? siiii... care leafa? ca nu plateste nimeni ca sa citeasca pe saitul asta, deie Domnu' sa ramaie tot moca,
Joi, 28 Ianuarie 2016, 08:46
Jorea
Belea cu baiatul asta, de la 350.000 la 700.000, ba chiar la 850.000. Bai, tata, nu-s atatia pnl-isti in toata tara.
Joi, 28 Ianuarie 2016, 09:42
artificii
Vrem artificii si baieram !!!! Domnule artifica, cand se mai fac inaugurari, asteptam apropiera alegerilor sa mai vedem arificii???? Dar cu masinile alea de degiversare si dezapezire(altele) de care pomeneai, ai sa le cumperi la vara?? Poate schimbi si sistemul de ghidare sa mai aterizeze si pe ceata avioanele, nu numai cand e soare!!! Poate schimbi si aeroportul, poate si culoare GALBEN ...yacs,cat de increzuti puteti fi !
Marius Joi, 28 Ianuarie 2016, 16:08
Tare te mai duce mintea! NOT!
Joi, 28 Ianuarie 2016, 07:17
n
concursu' matii de incompetent, pui oamenii degeaba pe drumuri ? Faci misto ?
andu Joi, 28 Ianuarie 2016, 09:39
daca si asta e incompetent atunci mata e proasta, vorba unuia Gavriluta!

Ultima ora

editorial

O acuzaţie extrem de gravă

Cosmin PAȘCA

O acuzaţie extrem de gravă

Dacă a minţit, fostul preşedinte trebuie să plătească scump momentul de iresponsabilitate. Dacă nu a minţit, e vai de noi.

Filmuletul zilei

opinii

Despre ingrat

Codrin Liviu CUȚITARU

Despre ingrat

E acel mărinimos care, prin acţiunile lui altruiste, a pus, de la bun început, problema apariţiei - fie şi ipotetice - a gratitudinii la un moment dat (în timp). Generosul respectiv a stârnit întreaga tevatură, prin obsesiile sale caritabile şi neegoiste.

Oraşul din octombrie (II)

George ŢURCĂNAŞU

Oraşul din octombrie (II)

Nu are sens să demontăm aici miturile urbane (sau nu), ce alimentează această centrifugă a inteligenţei din regiunea noastră spre alte zări, când resorturile acestei mobilităţi ţin mai degrabă de imaginea de marcă negativă a Moldovei, construită cu meticulozitate în cadrul diverselor geometrii teritoriale ale României şi inoculată moldovenilor timp de decenii: la Bucureşti e centrul, Ardealul e civilizat,Banatul e fruncea. 

Un apanaj de sinucigaş

Ghenadie NICU

Un apanaj de sinucigaş

Presa, în enclave cum e asta care se pretinde stat independent, e o bâtă la dispoziţia politicului, un mercenariat în fond. Un fel de serviciu de presă, pe zeci de parohii, toate cu moţ, desigur, afectând echidistanţa, libertatea de opine, drapată, într-un cuvânt, sub stratul acesta colorat şi, vai (deşi prin părţile locului nici nu se poate altfel), cât se poate de emfatic.

pulspulspuls

Cine plânge la Iaşi după ieşirea lui Vlaga în bălăriile politichiei

Cine plânge la Iaşi după ieşirea lui Vlaga în bălăriile politichiei

Precipitaţii abundente cu lacrimi mari şi rotunde la mal cică s-ar fi înregistrat ieri într-un anumit berou de sinator de Iaşi, dar şi într-unul de advocat fost prifect şi stripăr, stimaţi telexpectatori. 

Caricatura zilei

Spitalul de urgenta

 

Editia PDF

Bancul zilei

La micul dejun, sotia: - Dragul meu, esti foarte stresat, toata noaptea m-ai injurat in somn! - In somn? Dar, draga mea, n-am in (...)

Intrebarea zilei

Ce reproșuri aduceți autorităților locale?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.