Prima arestare în scandalul de la UMF: 30 de zile pentru Dumitru Păduraru

sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 20:11
2 MIN
 Prima arestare în scandalul de la UMF: 30 de zile pentru Dumitru Păduraru

Judecătorii Tribunalului au emis mandat de arestare de 30 de zile pe numele profesorului Dumitru Păduraru.

Acesta a fost acuzat de către procurori de luare de mită, tentativă de viol şi şantaj. Argumentele lor i-au convins pe magistraţi care au dispus arestarea lui Păduraru.

Potrivit procurorilor, în zilele de 15, 23 şi 26 ianuarie, în calitate de coordonator al disciplinei de anatomie de la UMF, Păduraru ar fi încercat să întreţină relaţii intime cu o studentă de la Facultatea de Farmacie. Medicul i-ar fi propus, de asemenea, să în­treţină raportori se­xuale cu el, săptămânal, în tot cursul semestrului al doilea ameninţând-o că în caz contrar nu va putea să promoveze exemenul la disciplina la care predă.

De asemenea, Păduraru i-ar fi promis fetei că dacă va accepta să se culce cu el o va ajuta să promoveze şi examenul la Fa­cultatea de Medicină Generală, acolo unde este membru al comisiei de admitere. Studenta a mers la DNA şi a povestit totul.

„În ziua de 26.01.2015, inculpatul Păduraru Dumitru a constrâns-o pe ace­eaşi persoană vătămată, prin ameninţarea explicită cu moartea, să nu spună nimănui despre cele întâmplate, în scopul obţinerii unui folos nepatrimonial, constând în asigurarea confidenţialităţii cu privire la faptele sale, astfel încât să evite tragerea sa la răs­pundere penală“, au precizat procurorii.

Detalii din scandalul de la UMF care a izbucnit vineri, citiţi mai jos: 

BOMBĂ! SEX ŞI ŞPĂGI LA EXAMENE LA UMF IAŞI

 Procurorii DNA Iaşi au detonat ieri o bombă în mediul universitar: trei doctori, toţi cadre didactice la UMF, au fost duşi la audieri într-un dosar de corupţie. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, soţul acesteia, Gheorghe – şef de secţie la Spitalul de Neurochirurgie şi dr. Dumitru Păduraru sunt cercetaţi pentru luare de mită.

Comentarii