PSD Iaşi: Adomniţei a politizat în mod aberant o dramă sentimentală

marți, 05 mai 2015, 14:34
3 MIN
 PSD Iaşi: Adomniţei a politizat în mod aberant o dramă sentimentală

Membrii PSD Iaşi au transmis un comunicat după scandalul în care a fost implicat primarul Gheorghe Nichita. Redăm comunicatul în variantă integrală:

"PSD Iaşi lansează un apel către toţi oamenii politici din Iaşi să dea dovadă de înţelepciune şi echilibru în afirmaţii în contextul creat de cercetările întreprinse în cazul primarului municipiului Iaşi.

Ne exprimăm convingerea că nu se vor mai repeta derapajele grave şi declaraţiile gratuite făcute de copreşedintele PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, care a politizat în mod aberant o dramă sentimentală şi a lansat acuzaţii lipsite de orice fundament la adresa PSD. În prezent, nu există nicio acuzaţie oficială privind săvârşirea unor acte de corupţie la primăria municipiului Iaşi.

Considerăm că numai slăbiciunea de a se bucura de răul altuia şi dorinţa aprigă de a acumula cu orice preţ puncte politice i-au determinat pe Cristian Adomniţei şi PNL să lanseze calomnii la adresa întregii filiale a PSD Iaşi. Ca atare, alegaţiile precum că PSD ar fi creat un „sistem mafiot” şi „poliţie politică” (potrivit căreia ar fi fost urmăriţi adversari politici) sunt pure invenţii denigratoare ale copreşedintelui PNL Iaşi pentru care ar trebui să-şi ceară scuze public faţă de fiecare membru al PSD Iaşi pe care l-a jignit în mod gratuit.

Nu putem fi de acord ca în locul magistraţilor să dea verdicte Cristian Adomniţei şi PNL, şi să condamne în bloc oameni pe care nici măcar nu îi cunoaşte. Singura în măsură să stabilească vinovăţia sau nevinovăţia unui om este instanţa de judecată, căreia i se supune inclusiv primarul municipiului Iaşi. Îi reamintim că fostul său şef de partid, Relu Fenechiu, acelaşi om care l-a creat pe dl. Adomniţei ca politician, a fost până în clipa ultimei sentinţe judecătoreşti ministru în funcţie, vicepreşedinte al PNL şi preşedinte al PNL Iaşi. La fel şi alţi membri de seamă ai PNL Iaşi, condamnaţi sau urmăriţi penal au beneficiat de prezumţia de nevinovăţie, iar PSD nu şi-a permis să-i acuze în locul acuzatorilor şi să-i judece în locul judecătorilor. Nici măcar atunci când, la mijlocul lunii trecute, procurorii anticorupţie au descins la Consiliul Judeţean Iaşi, PSD s-a abţinut de la orice comentariu privind acţiunea magistraţilor.

De aceea, recomandăm colegilor de pe scena politică să nu cadă în capcana în care s-au prins Cristian Adomniţei şi PNL. Iată cine s-a găsit să ridice primul piatra"!

VEDEŢI ŞI:

VIDEO: Declaraţii EXPLOZIVE! Nichita la psiholog. Adina Samson ar fi vrut să se sinucidă UPDATE

Adina Samson, şefa Serviciului de Managementul Calităţii din cadrul Primăriei Iaşi, personajul cheie din dosarul lui Gheorghe Nichita, a lansat în această dimineaţă acuzaţii foarte grave la adresa edilului.

 

Comentarii