Şi-a ucis vecinul dintr-o joacă, cu o armă cumpărată din Bruxelles

vineri, 19 iunie 2015, 01:51
1 MIN
 Şi-a ucis vecinul dintr-o joacă, cu o armă cumpărată din Bruxelles

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au finalizat ieri un dosar atipic de ucidere din culpă în care a fost cercetat un tânăr de 27 de ani din localitatea Vlădeni.

Anchetatorii au decis să îl trimită în judecată pe Ştefan Bejenariu, acuzat că şi-a ucis vecinul din cauza unei imprudenţe. Procurorii au notat în actul de acuzare că Bejenariu şi-a cumpărat, pe 25 mai 2014, o puşcă de aer comprimat. Arma a fost achiziţionată din Bruxelles, capitala Belgiei, însă tânărul nu avea autorizaţie pentru ea. Puşca ajuns în ţară printr-un colet pe care Bejenariu l-a trimis din Belgia pe numele fratelui său, căruia i-a spus că sunt unelte de pescuit şi l-a rugat să nu deschidă coletul, au precizat procurorii.

Pe 28 mai 2014, Bejenariu s-a întors în ţară, când şi-a recuperat şi arma şi a încercat să o testeze. Anchetatorii au menţionat că inculpatului i s-a atras atenţia, de către un amic, să înceteze că poate răni pe cineva, însă acesta a continuat să mânuiască arma. Bejenariu a apăsat trăgaciul de trei ori, una dintre alice lovindu-l pe vecinul Claudiu Şoptelea, care se afla pe o schelă în dreptul ferestrei lui Bejenariu. Victima a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, dar nu a mai putut fi salvat de medici. Familia acesteia s-a constituit parte civilă cu 250.000 de euro împotriva inculpatului. Procesul va fi judecat de Judecătoria Iaşi.

 
 

Comentarii