Un nou scandal? Patriarhul Daniel l-ar fi invitat în România pe Patriarhul Kiril fără să-i consulte pe preşedinte şi premier

joi, 26 octombrie 2017, 15:15
1 MIN
 Un nou scandal? Patriarhul Daniel l-ar fi invitat în România pe Patriarhul Kiril fără să-i consulte pe preşedinte şi premier

Patriarhul Daniel nu s-a consultat nici cu preşedintele, nici cu premierul României înainte de a-l invita în România pe Patriarhul Kiril al Rusiei, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

Patriarhul Daniel ar fi informat doar autorităţile române că l-a invitat în România pe şeful bisericii ortodoxe ruse şi că acesta a acceptat invitaţia.

Kiril se află în România în perioada 26-28 octombrie, aceasta fiind prima vizită a unui patriarh rus după Revoluţia din 1989. Astăzi, el participă la pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor. Vineri va participa la liturghia de Sfântul Dimitrie cel Nou, alături de alţi patriarhi din regiune. Patriarhul Kiril va aduce un fragment din Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, care va fi dăruit comunităţii ortodoxe ruse din Bucureşti. Kiril şi ceilalţi patriarhi au fost invitaţi în România de Patriarhul Daniel în contextul Anului Comemorativ din Patriarhia Română dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului şi al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Daniel.

Comentarii