PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

1 Mai: cu mic, cu mare, dăm năvală la grătare?

vineri, 29 aprilie 2022, 09:44
2 MIN
 1 Mai: cu mic, cu mare, dăm năvală la grătare?

* 1 Mai pică anul ăsta câş, în zi liberă de duminică, reducându-se perioada de chefuit pe pături, la iarbă verde; practic, românii muncii sunt siliţi să petreacă în week-end cât s-ar fi distrat în aproape o săptămână, dacă se brodea altfel şi se făcea punte, să se veselească oamenii fără grija muncii, care dăunează sănătăţii. Vă descurcaţi de 1 Mai, la iarbă verde? Noi vă oferim testul, iar voi încercuiţi varianta preferată:

1) Ce se sărbătoreşte în fiecare an, pe 1 mai?

a) Ziua lui chestia aia, cum se numeşte? Muncă! / b) Eu nu sărbătoresc, ci beau beri, ca în fiecare zi / c) Sunt sărbătoriţi Sfântul Prooroc Ieremia şi Sfinţii Cuvioşi Mucenici Eftimie, Ignatie şi Acachie.

2) Cu ce sentimente întâmpinaţi sărbătoarea de 1 Mai?

a) Cu un sentiment de goliciune la buzunar, portofel şi card / b) Cu nişte sentimente combinate: de foame şi, mai ales, de sete / c) Cu sentimentul că am luat ţeapă anul ăsta, fiindcă 1 Mai a căzut duminică.

3) La urma urmei, de ce se sărbătoreşte ziua de 1 Mai?

a) Cum e Ziua Îndrăgostiţilor într-un an lipsit de iubire, de ce n-ar fi şi o Zi a Muncii, într-un an de chiul? / b) Fiindcă producătorii de bere trebuie să-şi scoată pârleala după iarnă / c) Fiindcă nu ne-am mai ghiftuit de multă vreme, de la Paşti.

4) Ce luaţi cu dumneavoastră, de 1 Mai, la iarbă verde?

a) Mici, cârnăciori, ceafă, muştar, pâine, lemne, cărbuni, ce se ia / b) Bidoane, peturi, damigene, ce se ia / c) Nevastă, copii, eventual soacră, ce se ia.

5) La iarbă verde unde veţi face focul pentru grătar?

a) Doar în locurile special şi frumos amenajate de Primărie şi Consiliul Local, dotate cu tot ce e nevoie / b) Unde găsesc loc de parcare în poiană / c) Evident că la iarbă verde, că doar acolo mergem, şi obligatoriu sub grătar, nu alături.

6) Ce faceţi după ce aţi isprăvit cu micii şi ceafa la grătar?

a) Torn peste foc apă şi pământ, să se stingă, strâng resturile şi las locul curat, ca să se bucure şi alţi oameni ai muncii / b) După mici şi ceafă pun pe grătar ciocănele de pui şi cârnaţi / c) După ce am isprăvit cu micii îi mănânc; la fel procedez şi cu ceafa.

7) Ce nu vă place, de obicei, la iarbă verde?

a) Că pe iarba de un verde deschis se află balegi de vacă de un verde mai închis şi se murdăreşte pătura / b) Că în poieniţă nu există terasă cu bere şi chioşc de ţigări / c) Ursul, care molfăie mici şi ceafă sub creanga pe care ne-am adunat cu toţii.

* Astea fiind zise, vă dorim o şedere cât mai plăcută în sânul primitor al naturii şi să fiţi atenţi la balegi, căcăreze de oaie, căpuşe, furnici, urzici, veveriţe, bursuci etc.

Comentarii