10 ore de stat în picioare în frig, printre alți bolnavi, după ce a aflat că are COVID

vineri, 09 octombrie 2020, 11:13
2 MIN
 10 ore de stat în picioare în frig, printre alți bolnavi, după ce a aflat că are COVID

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din Sibiu a fost nevoit să aştepte zece ore în curtea spitalului, după ce a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta urma să plece la fiul lui în Viena și a trebuit să-și facă un test COVID-19 la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. În urma testului, sibianul a fost depistat pozitiv, fiind asimptomatic. După aproximativ o zi jumătate a fost sunat de o persoană din cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, care i-a spus că trebuie să se prezinte la spital pentru investigații amănunțite.

„Acolo începe adevărata epopee și cu cei de la DSP de unde a trebuit să primesc o decizie de carantinare și cu cei de la spital. Am ajuns la spital acolo unde se face triajul. Vreau să vă spun că trebuie să stai afară, deși este octombrie și vremea s-a răcit considerabil. Trebuie să stai afară cât durează tot triajul acesta și nu eram doar eu, erau și pacienți cu probleme, pacienți care nu se simțeau bine, pacienți cu febră. Chiar am lăsat pe cineva care avea febră să meargă înaintea mea. Durează patru ore până îți fac analizele de sânge. Toată lumea stătea pe o bordură, pe o țeavă din aceea de gaz, care pe unde putea. Și au fost în jur de 40 de persoane”, povestește pacientul.

După analizele de sânge au urmat razele la plămâni, investigație care a mers repede, dar totul s-a oprit, din nou, la cabinetul medicului infecționist,  pentru a putea părăsi spitalul, bărbatul avea nevoie de o decizie eliberată de cei de la DSP.

„Am stat în picioare 12 ore. Nu ți se oferă absolut nimic. Când am ajuns acasă a trebuit să stau în apă fierbinte ca să-mi revin. Eu nu mă mir că în România se moare din cauza asta. Eu n-am simptome, dar după ziua de ieri am ajuns să fiu răcit”, a mai spus bărbatul.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii