130 de artişti din 34 de ţări expun de astăzi la Palat

joi, 03 octombrie 2019, 12:45
1 MIN
 130 de artişti din 34 de ţări expun de astăzi la Palat

Bienala Internaţională de Gravură Contemporană N-E ediţia a III-a Iaşi – Chişinău de anul acesta va aduce în capitala Moldovei lucrările a 130 de artişti din 34 de ţări. Expoziţia celor 130 de artişti, care cuprinde 148 de lucrări, va putea fi vizitată începând de azi, de la ora 18, la Palatul Culturii. 

Cu această ocazie vor fi decernate şi premiile Bienalei Internaţionale de Gravură Contemporană, lucrările incluse în expoziţia de la Iaşi fiind selectate de către un juriu de specialitate din care fac parte artişti şi profesori universitari. Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal „Moldova“, în parteneriat cu Universitatea de Arte, Casa de Cultură a Municipiului şi Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău. Bienala de Gravură se va desfăşura până pe 20 octombrie, fiind un proiect cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

O ultimă etapă a acestei ediţii a Bienalei se va desfăşura în perioada 25 octombrie – 13 noiembrie, când o selecţie a lucrărilor expuse la Iaşi va fi itinerată la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, din Chişinău. Expoziţia prezintă tendinţele actuale şi preocupările artiştilor graficieni de pe patru continente şi oferă vizitatorilor posibilitatea descoperirii diferitelor tehnici şi curente artistice specifice acestei ramuri a artelor vizuale. BIGC – Bienala Internaţională de Gravură Contemporană are drept scop creşterea vizibilităţii artei ieşene pe plan local, naţional, regional şi internaţional, îmbogăţirea patrimoniului muzeal, promovarea principiilor şi valorificarea în scopuri educative a învăţământului artistic universitar şi postuniversitar.

Comentarii