Advertorial

6 sfaturi pentru alegerea ghetelor pentru bărbați (P)

vineri, 11 februarie 2022, 18:47
5 MIN
 6 sfaturi pentru alegerea ghetelor pentru bărbați (P)

Cu atât de multe tipuri de încălțăminte de bărbați de mers pe jos disponibile și cu o asemenea varietate de caracteristici din care puteți alege, este important să știți ce înseamnă toate acestea înainte de a vă alege ghetele. 

Având ghetele potrivite pentru aventurile tale, vă veți asigura că veți fi susținut și confortabil pentru mulți ani în aer liber. În acest articol, vă împărtășim sfaturile noastre de top pentru alegerea unor ghete de bărbați din piele sau sintetice perfecte.

Unde mergeți?

Ca încălțăminte de bărbați, ghetele de mers pe jos sunt fabricate cu un mediu specific în minte. Caracteristici precum rigiditatea tălpii sau înălțimea gleznei vor varia în funcție de terenul și condițiile în care vă veți îndrepta.
 
Dacă, de exemplu, intenționați să rămâneți pe poteci bine bătătorite și previzibile, puteți opta pentru o gheată sau un pantof ușor, cu o flexibilitate rezonabilă. Pe terenuri mai puțin dificile, flexibilitatea este bună, deoarece vă ajută piciorul să se miște natural și poate contribui la confortul dumneavoastră în timpul călătoriilor mai lungi. Cu toate acestea, dacă intenționați să vă deplasați pe teren accidentat sau foarte abrupt, atunci veți avea nevoie de încălțăminte de bărbați mai rigidă, cu un suport bun pentru gleznă. Tălpile mai rigide vor oferi o platformă mai stabilă pe care să stați, iar o tăietură mai înaltă vă va susține și vă va proteja gleznele.
 
Bineînțeles, mersul pe jos cuprinde multe peisaje diferite și majoritatea oamenilor se vor afla undeva la mijlocul acestei scale, așa că alegeți să fiți mai prudent pentru a vă asigura că nu sunteți surprins. 

Sunt impermeabile?

Majoritatea ghetelor sunt căptușite cu o membrană impermeabilă, care este foarte utilă nu numai pentru a vă proteja de intemperii, ci și pentru a vă permite să traversați fără probleme cursurile de apă în aventurile dumneavoastră. Dar, pentru a evita picioarele ude, nu trebuie doar să țineți umezeala afară, ci trebuie să o lăsați și pe aceasta să iasă, altfel ghetele vor fi pline de transpirație și condens. 

Cu alte cuvinte, aveți nevoie ca ghetele dvs. să respire. Ghetele de mers pe jos GORE-TEX® sunt deosebit de bune pentru a permite vaporilor de sudoare să iasă, dar sunt disponibile multe membrane impermeabile diferite și eficiente, care se potrivesc tuturor.
 
Un alt lucru pe care îl puteți face pentru a ține umezeala afară este să folosiți o manșetă impermeabilă care se pune peste partea superioară a ghetei și se fixează în jurul părții inferioare a piciorului. Acest lucru ajută la împiedicarea scurgerii apei în cizmă din partea de sus atunci când mergeți prin ploaie, zăpadă sau iarbă umedă. De asemenea, sunt deosebit de utile atunci când mergeți pe pietriș sau pe pietriș nefixat, deoarece acest tip de teren poate intra în încălțăminte.

Din piele sau sintetice?

Datorită progreselor în materie de materiale, diferențele dintre încălțăminte de bărbați din piele și sintetică sunt din ce în ce mai mici. În trecut, s-ar fi putut spune că ghetele din piele erau mai durabile și mai ușor de întreținut, în timp ce ghetele sintetice erau mai ușoare și necesitau mai puțină „rodaj". Cu toate acestea, în prezent, aceste diferențe sunt mai puțin pronunțate, astfel încât cea mai importantă parte a deciziei dumneavoastră ar trebui să fie potrivirea, deoarece obținerea celei mai bune potriviri este cel mai bun punct de plecare.

Se potrivesc?

Potrivirea corectă este absolut esențială atunci când vă alegeți ghetele de mers pe jos. Cu toate acestea, potrivirea ghetelor nu se referă doar la mărimea picioarelor dumneavoastră – forma este, de asemenea, un aspect esențial, de la lățimea călcâiului la flexibilitatea degetelor. Pentru a verifica potrivirea unei perechi de ghete sau pantofi pe care o aveți acasă, puteți urma un ghid de ajustare a ghetelor.

Ce se află în interior?

În timp ce vă echipați, asigurați-vă că vă uitați și la șosete. Ciorapii potriviți, cu căptușeala, izolația, absorbția și elasticitatea potrivite, pot face o mare diferență în ceea ce privește senzația pe care v-o oferă ghetele. 

Anatomia unei ghete

Iată o scurtă prezentare generală a părților care compun o gheată de mers pe jos, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de cauză:

1. Talpa exterioară din cauciuc asigură aderența. Cârligele adânci sapă în sol, iar compușii de cauciuc cu frecare ridicată ajută să nu alunecați pe roci netede.
 
2. Talpa intermediară este îngropată în interiorul ghetei, pentru a oferi flexibilitatea corectă. Turnată din diverse materiale compozite, această întăritură trebuie să fie foarte rigidă dacă intenționați să stați pe drumuri mici, stâncoase, dar poate fi mai flexibilă dacă este doar pentru mers. Atunci când vă alegeți ghetele, îndoiți-le cu mâinile pentru a verifica flexibilitatea.
 
3. O talpă de protecție vă oferă amortizare, astfel încât să nu stați direct pe talpa dură. Talpa este, de obicei, detașabilă și multe persoane care pot avea probleme cu bolta piciorului, de exemplu, aleg să o înlocuiască cu o talpă mai specializată.

4. O căptușeală moale din piele sau din țesătură absorbantă oferă confort în interiorul ghetei, precum și protejarea membranei de murdărie și abraziune.
 
5. Limba va fi de obicei atașată de restul feței cu un burduf, pentru a împiedica pătrunderea apei și a resturilor. La montare, asigurați-vă că limba este corect aliniată, fără puncte de presiune sau pliur

Comentarii