A băut pe nerăsuflate o cană de benzină, convins fiind că bea vin

luni, 04 decembrie 2017, 02:57
2 MIN
 A băut pe nerăsuflate o cană de benzină, convins fiind că bea vin
Pensionarul a încurcat sticlele. Care este tratamentul în cazuri de ingerare de benzină? 

Un bărbat, consumator cronic de alcool, a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“ după ce a încurcat sticla de vin cu cea de benzină. Bărbatul, în vârstă de 73 de ani, din comuna Brăeşti, era sub influenţa băuturilor alcoolice atunci când a băut benzina, medicii concluzionând astfel că este vorba despre o intoxicaţie accidentală. Pentru moment, acesta se află internat în Clinica de Toxicologie, medicii spunând că nu este într-o stare gravă, cantitatea ingerată nefiind foarte mare, aproximativ un pahar.

„Bărbatul prezenta, pe lângă intoxicaţia accidentală cu benzină, şi etilism acut. Acesta a încurcat sticlele şi a băut dintr-o sticlă de benzină. Are tulburări digestive, nu este însă în comă şi va mai rămâne internat. În urma acestei intoxicaţii poate face insuficienţă renală, momentan este sub control. Se întâmplă astfel de cazuri, asta pentru că oamenii ţin la îndemână sticla cu gaz sau cu benzină, ca să aprindă focul, în aceleaşi sticle în care se ţine şi vinul, culoarea fiind asemănătoare“, a precizat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD de la Spitalul „Sf. Spiridon“.

Intoxicaţia cu benzină poate provoca insuficienţă cardiacă, tulburări hepatice şi mentale, convulsii, iar, în cazuri mai grave, comă. Pe lângă terapia medicamentoasă, tratamentul presupune şi administrarea continuă de oxigen.

Comentarii