A dărâmat gardul dispensarului cu maşina. Poliţiştii l-au prins după o postare pe Facebook

marți, 13 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 A dărâmat gardul dispensarului cu maşina. Poliţiştii l-au prins după o postare pe Facebook

Un şofer băut a fost dat în vileag de o postare de pe Facebook. Informaţiile prezentate de un martor au fost suficiente poliţiştilor pentru a se sesiza din oficiu şi a-i întocmi şoferului un dosar penal. Deşi a provocat şi un accident, vinovatul a scăpat totuşi doar cu o pedeapsă cu suspendare.

Deşi era băut şi nici măcar nu avea carnet, Ştefan Grigoraş se urcase la volanul unui Mercedes C-Klasse pe 17 aprilie anul trecut. Aflat pe DJ 248A în centrul comunei Ţibana, el a pierdut controlul volanului într-o curbă şi s-a înfipt cu autoturismul în gardul dispensarului comunal, distrugându-l. Şoferul nu a păţit nimic.

A coborât din maşină şi a început să scoată din ea doze de bere pe care le-a aruncat la tomberon. I-a rugat pe martorii prezenţi să nu sesizeze poliţia, întrucât nu are carnet şi băuse. A apelat la un localnic, care deţinea un tractor, pentru a-şi lua maşina de la locul accidentului.

Iniţial, tractoristul a refuzat, sfătuindu-l pe Grigoraş să-l sune pe primar pentru a-l încunoştiinţa. Şoferul s-a conformat, sunându-l pe edilul Gheorghe Rotaru şi angajându-se ca în săptămâna următoare să repare gardul.

Din nefericire pentru Grigoraş, un localnic făcuse câteva fotografii şi postase un scurt mesaj pe pagina de Facebook „Atenţie Poliţia Iaşi”. În dimineaţa următoare, şoferul s-a prezentat la postul de poliţie Ţibăneşti pentru a declara accidentul. Era duminică, dar era deja aşteptat, poliţiştii observând postarea de pe Facebook.

În faţa procurorilor, Grigoraş a refuzat să dea declaraţii. În schimb, şi-a recunoscut vinovăţia în faţa judecătorilor, care au fost îngăduitori. Ei au luat în calcul lipsa antecedentelor penale ale inculpatului, ca şi vârsta de doar 26 de ani a acestuia, apreciind că nu se impune aplicarea unei pedepse cu executarea în regim de detenţie.

Grigoraş a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. De asemenea, lui Grigoraş i s-a interzis ca timp de doi ani să mai conducă autovehicule.

Comentarii