A doua plecare din Copou

marți, 07 decembrie 2021, 02:43
3 MIN
 A doua plecare din Copou

 

După Torres, şi Mihalache a închis conturile cu Poli. Alţi şase jucători sunt pe lista neagră

Reveniţi cu bine acasă după ultimul meci oficial jucat în acest an, cel de sâmbătă, de la Avrig, contra CSC 1599 Şelimbăr, din etapa a XVI-a a Ligii a II-a de fotbal, fotbaliştii de la Politehnica Iaşi au fost liberi duminică, iar ieri după amiază au reluat antrenamentele. Excepţie au făcut unii jucători străini, Okan Chatziterzoglou (FOTO) şi Sekou Camara care au fost învoiţi şi au intrat deja în vacanţă. Antrenorul Costel Enache a mai programat şedinţe de pregătire şi astăzi şi mâine dimineaţă, când jucătorilor li se va comunica şi programul vacanţei. Foarte probabil, la fel ca în vară, nu va fi efectuat niciun cantonament. Tehnicianul intenţionează ca şi în perioada de vacanţă să fie efectuate câteva antrenamente, coordonate online. Dacă nu apar lucruri neprevăzute, reunirea lotului ar putea avea loc pe 10 ianuarie.

În aceste zile urmează să se intensifice negocierile de reziliere cu jucătorii la care Poli vrea să renunţe, numele lor fiind prezentate ieri în „Ziarul de Iaşi”. După ce a închis acordul cu aripa Brayhan Torres, Iaşi a încheiat conturile ieri şi cu fundaşul Ovidiu Marius Mihalache, fotbalistul în vârstă de 37 de ani bifând doar patru apariţii în acest sezon. Ieri, încă şase jucători erau pe lista neagră. Marian Târşa îşi caută echipă, iar Poli a primit asigurări din partea FCSB că atacantul Andrei Istrate va reveni la gruparea bucureşteană cu jumătate de an mai devreme faţă de împrumutul parafat în vară. Pe aceleaşi coordonate s-a discutat şi cu gruparea CSU Craiova în legătură cu portarul Laurenţiu Popescu şi mijlocaşul Alexandru Mărieş, care fuseseră împrumutaţi până în vară de olteni. Tratative pentru ruperea contractelor cu jumătate de an mai devreme sunt purtate şi cu mijlocaşul brazilian Jean Deretti şi atacantul Alexandru Zaharia.

La capitolul sosiri, nu există nicio certitudine, ci doar tatonări. Pe lângă jucători consacraţi, care să dea forţă echipei, vor fi căutaţi din această iarnă fotbalişti născuţi în 2002 şi 2004, care vor trebui folosiţi obligatoriu în sezonul viitor. Foarte probabil, căutările se vor îndrepta, din nou, spre exterior, în condiţiile în care grupa de juniori sub 17 ani a înregistrat rezultate dezamăgitoare în acest campionat.

Şi în acest campionat Poli a avut dificultăţi uriaşe în a acoperi posturile de fotbalist tineri. Cel pentru jucători născuţi în 2003 a fost o verigă slabă, indiferent de cine a jucat (Pelivan, Defta, Corobuţă etc.), în timp ce pentru cel de 2001 s-a mers des pe Francisc Cristea.

PS: Ieri, în etapa a XVI-a a eşalonului secund: Ripensia Timişoara – Csikszereda FC 1-2. Poli rămâne pe locul XII în clasament.

 

Comentarii