A fost externat bărbatul care s-a îmbolnăvit de malarie în Camerun

sâmbătă, 03 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 A fost externat bărbatul care s-a îmbolnăvit de malarie în Camerun

Bărbatul care a fost diagnosticat cu malarie şi cel care a fost depistat cu virusul West Nile au fost externaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Medicii care au tratat cele două cazuri spun că niciunul nu mai prezenta probleme de sănătate care să necesite prezenţa lor în spital. Amândoi au primit recomandări de a veni la control după 14 zile de la externare.

„În cazul pacientului infectat cu West Nile evaluarea va consta doar într-un examen clinic şi paraclinic. Bărbatul care a fost internat la noi cu diagnosticul de malarie va trebui să repete analizele de sânge întrucât, în cazul acestei afecţiuni, există risc de recidivă”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Bărbatul care a fost infectat cu virusul West Nile are 79 de ani şi a ajuns la unitatea medicală în cu aproape două săptămâni, cu febră 39 grade Celsius, cefalee şi având simptome clinice asemănătoare unei alte afecţiuni.

Acesta locuieşte într-un sat şi nu s-a deplasat în străinătate de unde ar fi putut să se infecteze. Celălalt bărbat, în vârstă de 42 de ani, care a fost diagnosticat cu malarie, a ajuns la spital la mijlocul lunii august după ce s-a întors din Camerun.

Iniţial a fost internat la Spitalul Municipal din Paşcani, cu dureri de cap intense, febră 38,8 grade Celsius şi dureri musculare. Analizele prelevate în cadrul Laboratorului de Analize Medicale au arătat că era vorba despre malarie. 

Comentarii