A murit femeia care a declanșat scandalul Monica Lewinsky-Bill Clinton

joi, 09 aprilie 2020, 10:15
1 MIN
 A murit femeia care a declanșat scandalul Monica Lewinsky-Bill Clinton

Linda Tripp, fostă angajată a Casei Albe, care a făcut înregistrări secrete ce au dus la declanşarea procedurii de destituire (impeachment) împotriva preşedintelui de atunci al SUA, Bill Clinton, a decedat miercuri la vârsta de 70 de ani, a anunţat fostul ei avocat, Joseph Murtha.

Tripp a pierdut lupta cu cancerul, în ultimele zile starea sa de sănătate înrăutăţindu-se foarte mult.

Linda Tripp a înregistrat în secret convorbirile telefonice cu Monica Lewisnky, pe atunci stagiară la Casa Albă, în care aceasta i-a povestit despre relaţia sa sexuală cu preşedintele Clinton.

Tripp a predat înregistrările procurorului special Kenneth Starr şi s-a întâlnit totodată cu Lewinsky având asupra sa un dispozitiv de înregistrare secret.

Kenneth Starr a utilizat informaţiile pentru a declanşa o anchetă împotriva lui Bill Clinton, ceea ce a condus în cele din urmă la punerea sub acuzare a acestuia pentru sperjur şi obstrucţionarea justiţiei.

Potrivit canalului de televiziune CNN, Tripp a fost întrebată în 2003 dacă îşi regretă decizia, care a transformat-o într-o paria în ochii multora, ea a răspuns: "Nu, aş face-o din nou!".

Comentarii