A pornit în urmărirea unui şofer băut şi a sunat la poliţie

luni, 22 octombrie 2018, 01:50
1 MIN
 A pornit în urmărirea unui şofer băut şi a sunat la poliţie

Unii şoferi ieşeni au curajul să sune la poliţie atunci când observă conducători auto aflaţi în stare de ebrietate. Sâmbătă seara, în jurul orei 21.30, un ieşean beat criţă aflat la volanul unei Dacii a izbit centrul sensului giratoriu de la intersecţia cu şoseaua de centură, şi a fost cât pe ce să intre în coliziune cu un alt autoturism. 

La volanul Daciei se afla un ieşean în vârstă de 50 de ani, care venea dinspre Leţcani către Iaşi. După ce a ratat sensul giratoriu, şoferul băut a virat spre Uricani, însă celălalt şofer care a fost cât pe ce să fie lovit, l-a urmărit, iar în acelaşi timp a sunat la poliţie. Un echipaj de la Biroul Rutier Iaşi s-a deplasat de urgenţă după şoferul băut şi cel care îl urmărea, şi a reuşit să oprească Dacia pe strada Luca Arbore.

Alcooltestul a arătat o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. “Poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 de către un participant la trafic despre faptul că a observat un autoturism care se deplasează în zigzag. Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, iar şoferul a fost găsit cu o alcoolemie peste limita legală. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

 

 

Comentarii