A ruginit lanţul de iubire din Copou?

vineri, 17 mai 2019, 01:43
3 MIN
 A ruginit lanţul de iubire din Copou?

 

Preşedintele Politehnicii, Adrian Ambrosie şi antrenorul Flavius Stoican au mers în maşini separate la Mediaş. La finalul sezonului, unul dintre ei ar putea plăti cu postul ratarea obiectivului şi parcursul extrem de modest din acest campionat. Dacă până acum în pericol era Stoican, rezultatele din ultimele trei meciuri au crescut capitalul antrenorului şi l-au scăzut pe cel al preşedintelui

 

Ratarea obiectivului sezonului, calificarea în play-off, şi compromiterea ţintei de avarie, câştigarea play-out-ului, precum şi evoluţiile dezamăgitoare din acest an, care au făcut ca la meciurile din Copou numărul spectatorilor să ajungă sub 500, au generat probleme multiple la Politehnica Iaşi. Cum placa “Horia Sabo e vinovat” nu mai are cum să ţină de vreme ce directorul general a fost tras pe linie moartă încă de la finalul anului trecut, transferurile şi gestionarea acestui an fiind făcută doar de preşedintele executiv Adrian Ambrosie şi antrenorul Flavius Stoican, primarul Iaşului, Mihai Chirica, a căutat un ţap ispăşitor. Edilul-şef nu doreşte să deconteze nemulţumirile consistente ale fanilor, care ştiu că ceea ce se întâmplă la Politehnica este girat de Chirica.

Cum Stoican a condus, practic, clubul, Ambrosie dându-i  mână liberă totală tehnicianului, preşedintele a discutat cu primarul schimbarea antrenorului într-un moment critic al echipei. Varianta se putea concretiza dacă Poli pierdea la Voluntari sau acasă, cu Dunărea. În plus, Ambrosie a încercat să câştige câţiva oameni dintr-un vestiar construit în proporţie covârşitoare de şeful băncii tehnice şi să renunţe la mulţi dintre “copiii” antrenorului care au dezamăgit, iniţiative care nu au avut succes. Apoi, Poli a remizat în Ilfov şi a trecut de gruparea din Călăraşi, iar Stoican şi-a salvat postul. Discuţia dintre edilul-şef şi preşedinte nu i-a căzut deloc bine antrenorului, mai ales că a aflat din presă de ea. Stoican a contraatacat. Antrenorul nu a mers la Mediaş, pentru disputa de marţi, până nu a discutat faţă în faţă cu Mihai Chirica. Obţinută luni, după ce echipa plecase spre Ardeal, întrevederea a fost de succes pentru tehnician. Primarul l-a confirmat pe Stoican şi a dat de înţeles că va merge pe mâna lui şi în sezonul viitor. În paralel, au crescut contestările la adresa lui Ambrosie, curentul de aducere a unui preşedinte puternic, care să conducă antrenorul şi vestiarul având din ce în ce mai mult adepţi.

Fără a fi recunoscute public, tensiunile dintre Stoican şi Ambrosie sunt simţite în club. Faptul că cei doi au mers la Mediaş marţi, cu maşini separate, este o confirmare a problemelor existente între două persoane care mai ieri chefuiau, alături de primar, chiar şi în ziua în care naşul şi binefăcătorul lui Stoican, Ilie Balaci, era înmormântat. Deocamdată, săbiile stau în teacă. Dar, după îndepărtarea totală a pericolului retrogradării, care poate apărea în această săptămână, vor apărea limpezirile, pentru că trebuie pregătit deja sezonul viitor.

La ora actuală, Chirica studiază mai multe variante, renunţarea la Ambrosie devenind acum cap de listă. Cum primarul e de multe ori imprevizibil, nu sunt excluse nici celelalte variante: împăcarea totală şi continuarea în aceeaşi echipă, renunţarea la Stoican sau ruperea colaborării şi cu preşedintele şi cu antrenorul. Ce va fi, rămâne de văzut, mingea fiind la piciorul lui Mihai Chirica. Unde va şuta primarul?

 

 

 

 

Comentarii