A scăzut numărul cazurilor noi de gripă

vineri, 09 martie 2018, 11:44
2 MIN
 A scăzut numărul cazurilor noi de gripă

Gripa bate în retragere. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), gripa a scăzut în intensitate. În ultima săptămână monitorizată de CNSCBT, 26 februarie – 4 martie, în judeţul Iaşi s-au diagnosticat doar şase cazuri noi de gripă. Spre deosebire de săptămânile anterioare monitorizate de CNSCBT, în care s-au diagnosticat constant peste 25 de cazuri de gripă, de la sfârşitul lunii februarie, numărul cazurilor noi a scăzut.

 „Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în municipiul Bucureşti, judeţele Braşov, Sibiu, Argeş, Iaşi, Constanţa, cu răspândire regională în regiunea de centru şi cu răspândire locală şi cazuri sporadice în unele judeţe“, se arată în informarea citată. Potrivit acesteia, de la începutul sezonului gripal, în judeţul Iaşi s-au diagnosticat 139 de cazuri de gripă. Cei mai mulţi bolnavi (83) au primit diagnosticul de gripă de tip B. Alţii 55 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu gripă de tip AH1N1 şi un singur pacient a fost confirmat cu gripă de tip AH3N2. La Iaşi au murit 12 bolnavi confirmaţi cu gripă, numărul acestora situând judeţul pe primul loc pe ţară după numărul de decese. În România, în actualul sezon gripal au fost confirmaţi cu gripă 1.178 de bolnavi. Dintre aceştia, 87 şi-au pierdut viaţa.

„De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate 87 de decese confirmate cu virus gripal, din care 43 de tip A, subtip (H1)pdm09, 1 tip A, nesubtipat şi 43 tip B, faţă de 26 în sezonul precedent, până la aceeaşi dată, din care 22 cu virus gripal tip A, subtip H3, 1 cu A(H1)pdm09 şi 3 tip A, nesubtipat. În întreg sezonul precedent s-au înregistrat 27 de decese“, au mai precizat reprezentanţii CNSCBT. Bolnavii din judeţul Iaşi care au murit în contextul gripei şi-au pierdut viaţa în cursul internării la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“, la Spitalul de Pneumoftiziologie, la Institutul Regional de Oncologie şi la Spitalul „Sfântul Spiridon“. 

Comentarii