A treia promovare ratată a Iaşului din acest an. Dezmembraţi în Final Four la baschet masculin

marți, 30 mai 2023, 01:50
1 MIN
 A treia promovare ratată a Iaşului din acest an. Dezmembraţi în Final Four la baschet masculin

După cum Ziarul de Iaşi a anticipat în repetate rânduri, Iaşi a concretizat în acest an o singură campanie de promovare dintre cele patru duse de echipele locale cu priză la public. 

După ce fotbalul şi-a asigurat viza pentru eşalonul de elită, handbalul feminin a ratat, nescuzabil, obiectivul anunţat anul trecut, urcarea în Liga Naţională, iar handbalul masculin a confirmat că e prea mic pentru a merge în prima ligă, a venit rândul baschetului masculin să demonstreze că nu e la un nivel mai bun decât eşalonul doi.

La sfârşitul săptămânii trecute, echipa ieşeană Politehnica a pierdut la scor toate partidele disputate în cadrul turneului Final Four, derulat la Braşov, în urma căruia au fost stabilite numele celor două echipe care au promovat.

Poli a cedat cu 57-120 în faţa Corona Braşov, 48-76 contra CSM Vâlcea Râmnicu Vâlcea şi 50-72 cu Agronomia Bucureşti şi s-a clasat pe ultimul loc în patrulaterul care a închis campionatul.

În Liga Naţională vor evolua Corona şi Vâlcea, Agronomia, clasată pe III, urmând a continua în Liga I, alături de echipa locală, pregătită de Gabriel Clapon.

Reamintim, Iaşi a mai avut încă o echipă în a doua divizie de baschet, Stomart, care s-a clasat penultima în a doua şi ultima grupă valorică. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii